Detalii Sos de Carne Tocata
Fetele, asta-i sosul cu pricina - de se fierbe 3-4 ore si adormi pe langa el: cascat: Ca din motive de forum cu fete pizzoase, mi-am pus ambitul si la pizze si la paste si la sosuri. Sosul asta eu il pregateam in cantitate dubla si-l puneam in congelator pentru perioadele cad se cerea in casa lasagne. Dar puneam in el si telina, patrunjel si pastarnac. Cel de fata este pentru paste si pizze, si difera doar la legumarie - un morcov. Niciodata nu mi-am putut explica dece trebuie fiert atat de mult - ramane si acum un mister pentru mine. Dar daca asa se scrie si se vede peste tot, asa sa fie! Deci: punem carnea la calit impreuna cu ceapa si usturoiul, in cele 4 linguri de ulei. Cand este usor rumena carnea si se alege bob cu bob punem morcovul ras. Mai calim un putintel dupa care punem rondelele de praz concomitent cu pasta de rosii - prazul cica nu trebuie calit (mi-am dat si eu seama ca prazul da sosului um miros de proaspat, imediat ce-l adaug) Se face focul mic, se pune capac si se fierbe pret de 2 ore, amestecand si adaugand apa la nevoie. Dupa ce trec cele 2 ore se aduga rosiile decojite cu bulionul in care au stat, busuiocul si oregano, piperul, sarea si zaharul. Se mai fierbe tot cu capac, inca o ora sau cam asa ceva - pana cand vedeti ca s-a ales uleiul deasupra, ca la zacusca, toate ingredientele se dau la fund si stau cuminti acolo cu uleiul peste ele. Acum este momentul sa gustati, sa vedeti daca este destul de sarat, acrisor si dulce, condimentat cat va place. Daca asa stau lucrurile, dizolvati intr-o cana amidonul cu apa rece, adaugati-l la sos si mai dati un clocot, doua. Pe timp de vara, cand verdeturile sunt in forma, la sfarsit, eu mai adaug o mana de busuioc proaspat si in ulele cazuri patrunjel verde. Se pastreaza excelent la congelator, deci timpul petrecut alaturi de el pe langa soba nu este in totalitate o pierdere de vreme. Spor!Fetele, asta-i sosul cu pricina - de se fierbe 3-4 ore si adormi pe langa el: cascat: Ca din motive de forum cu fete pizzoase, mi-am pus ambitul si la pizze si la paste si la sosuri. Sosul asta eu il pregateam in cantitate dubla si-l puneam in congelator pentru perioadele cad se cerea in casa lasagne. Dar puneam in el si telina, patrunjel si pastarnac. Cel de fata este pentru paste si pizze, si difera doar la legumarie - un morcov. Niciodata nu mi-am putut explica dece trebuie fiert atat de mult - ramane si acum un mister pentru mine. Dar daca asa se scrie si se vede peste tot, asa sa fie! Deci: punem carnea la calit impreuna cu ceapa si usturoiul, in cele 4 linguri de ulei. Cand este usor rumena carnea si se alege bob cu bob punem morcovul ras. Mai calim un putintel dupa care punem rondelele de praz concomitent cu pasta de rosii - prazul cica nu trebuie calit (mi-am dat si eu seama ca prazul da sosului um miros de proaspat, imediat ce-l adaug) Se face focul mic, se pune capac si se fierbe pret de 2 ore, amestecand si adaugand apa la nevoie. Dupa ce trec cele 2 ore se aduga rosiile decojite cu bulionul in care au stat, busuiocul si oregano, piperul, sarea si zaharul. Se mai fierbe tot cu capac, inca o ora sau cam asa ceva - pana cand vedeti ca s-a ales uleiul deasupra, ca la zacusca, toate ingredientele se dau la fund si stau cuminti acolo cu uleiul peste ele. Acum este momentul sa gustati, sa vedeti daca este destul de sarat, acrisor si dulce, condimentat cat va place. Daca asa stau lucrurile, dizolvati intr-o cana amidonul cu apa rece, adaugati-l la sos si mai dati un clocot, doua. Pe timp de vara, cand verdeturile sunt in forma, la sfarsit, eu mai adaug o mana de busuioc proaspat si in ulele cazuri patrunjel verde. Se pastreaza excelent la congelator, deci timpul petrecut alaturi de el pe langa soba nu este in totalitate o pierdere de vreme. Spor!