Prima pizza din viata mea!!! Despre aluat va spun doar ca este unul facut dupa o reteta urechita intr-o pizzerie din Verona: i-am calcat bucataria, asa cum fac mai tot timpul spre disperarea celor ce ma insotesc, si, am intrebat despre aluatul inalt si pufos pe care numai eu am vrut sa-l comand. Am aflat ca se framanta si se dospeste de doua ori, nu ca la retetele obisnuite de paine si ca se foloseste untura si nu ulei. In mare, am aflat cantitati si mod de preparare dar n-am avut curaj sa incerc. Acum, la ambit... am reprodus reteta, cu modificari minore - ei framanta de mana (a doua framantare) eu, integral la masina de facut paine, ei au drojdii speciale (si fainuri speciale, cum au zis crista si nicoleta), eu am faina din comert - no, cine nu are moara ... Apa cat necesita - (asta ma innebuneste pe mine: faina cat cuprine, apa cat cuprinde ... Pana si in Italia am primit raspunsul asta; nu faina cat cuprinde ci apa cat cuprinde. Ba chiar mi-au dat de inteles ca apa este optionala, adica ei s-ar putea lipsi de ea:? Chestia asta n-am inteles-o dar am aplicat-o. Ce a iesit in mp a fost un fel de coca nisipoasa, careia a fost obligatoriu sa-i adaug apa ... cat cuprinde: d... ooook, am pus in masina toate cele si am lasat-o sa framante si sa dospeasca o data, dupa care am repetat operatiunea a doua oara (asa mi se spusese de la bucatarie - ca se framanta de 2 ori si se dospeste de 2 ori) Siiiiiiiii, adevarat mi se spusese: la a doua framantare, coca crestea sub ochii mei si la a doua dospire, masina era aproape plina de aluatul frumos crescut - isi triplase volumul. Din cantitatea asta de aluat ies 4 pizze mari. Una dintre ele am facut-o ieri si uite cu ce am acoperit-o: sos de carne tocata, rondele de rosii proaspete, vinete, dovlecei si ciupercute gratarite, ardei - si dulce si iute - ceapa verde, masline si mozarella. Fu buna dar nu suporta comparatie cu originalul.

Prima pizza din viata mea!!! Despre aluat va spun doar ca este unul facut dupa o reteta urechita intr-o pizzerie din Verona: i-am calcat bucataria, asa cum fac mai tot timpul spre disperarea celor ce ma insotesc, si, am intrebat despre aluatul inalt si pufos pe care numai eu am vrut sa-l comand. Am aflat ca se framanta si se dospeste de doua ori, nu ca la retetele obisnuite de paine si ca se foloseste untura si nu ulei. In mare, am aflat cantitati si mod de preparare dar n-am avut curaj sa incerc. Acum, la ambit... am reprodus reteta, cu modificari minore - ei framanta de mana (a doua framantare) eu, integral la masina de facut paine, ei au drojdii speciale (si fainuri speciale, cum au zis crista si nicoleta), eu am faina din comert - no, cine nu are moara ... Apa cat necesita - (asta ma innebuneste pe mine: faina cat cuprine, apa cat cuprinde ... Pana si in Italia am primit raspunsul asta; nu faina cat cuprinde ci apa cat cuprinde. Ba chiar mi-au dat de inteles ca apa este optionala, adica ei s-ar putea lipsi de ea:? Chestia asta n-am inteles-o dar am aplicat-o. Ce a iesit in mp a fost un fel de coca nisipoasa, careia a fost obligatoriu sa-i adaug apa ... cat cuprinde: d... ooook, am pus in masina toate cele si am lasat-o sa framante si sa dospeasca o data, dupa care am repetat operatiunea a doua oara (asa mi se spusese de la bucatarie - ca se framanta de 2 ori si se dospeste de 2 ori) Siiiiiiiii, adevarat mi se spusese: la a doua framantare, coca crestea sub ochii mei si la a doua dospire, masina era aproape plina de aluatul frumos crescut - isi triplase volumul. Din cantitatea asta de aluat ies 4 pizze mari. Una dintre ele am facut-o ieri si uite cu ce am acoperit-o: sos de carne tocata, rondele de rosii proaspete, vinete, dovlecei si ciupercute gratarite, ardei - si dulce si iute - ceapa verde, masline si mozarella. Fu buna dar nu suporta comparatie cu originalul.