Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.

Pestele se spala si se curata bine cu apa receSe stropeste tava cu putin uleiSe taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.

Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereazaSe da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).

Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste pesteSe stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de maslineSe acopera tava cu o folie de aluminiuSe da la cuptorul incins in prealabil la 200 de gradeSe lasa cam 60 de minute la cuptorSe poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.