Deci, se ia fasolea mung si se pune in borcan, se taie o bucata de tifon si se pune pe gura borcanului, legata cu un elastic de bucatarie, sau cu inelul de la capac (daca aveti borcane cu inel). Se pune apa de la robinet (prin tifon) si se scutura borcanul cu fasole, varsam apa si punem alta si mai spalam inca odata fasolea, repetam si a treia oara operatie. Scurgem apa afara din borcan si aranjam borcanul cu gura in jos, in pozitie oblica, pe un servetel absorbant, sprijinit de un perete sau de un vas etc, pe masa sau dulapul din bucatarie, dar sa nu fie intr-un loc unde sa ajunga raze de soare pe el si nici lumina prea puternica. Lumina normala din casa este buna. Se incepe pregatirea seara. a doua zi de dimineata, cand ne trezim si dupa ce ne-am baut cafeluta, luam borcanul, intoarcem cu gura in sus si punem apa in el, scuturam (nu chiar cu putere) sa spalam boabele de fasole, scurgem apa si punem iar, in pozitie oblica, cu gura in jos si sprijinit de ceva. Procedam la fel seara, inainte de a merge la culcare si apoi in a treia zi dimineata si seara si in a patra zi deja sant bune de mancat. Se poate intampla sa incolteasca mai repede si sa le puteti folosi in a treia zi. Tifonul nu se ia de pe borcan jos decat la sfarsit. Borcanul pe care il alegem trebuie sa fie ceva mai mare pentru ca boabele incoltite isi maresc volumul foarte mult si trebuie sa le acordam spatiu suficient dezvoltarii. Cand sant gata, se spala intr-un vas cu apa, se aduna de la suprafata apei pielitele cazute de pe fasole si se pune intr-un castron curat, se acopera si se tine la frigider pana la o saptamana. Sant foarte gustoase, se pot folosi la salate de orice fel, la mancarurile chinezesti sant nelipsite, se pot folosi la aluaturile de clatite sau de pancakes,, ajuta la decorarea mancarrilor si dau un aspect foarte placut si sanatos. Am sa pun mai multe poze pe care le-am facut pe parcursul zilelor, nu numai dimineata si seara, ca sa se poate vedea modul si rapiditatea de dezvoltareDeci, se ia fasolea mung si se pune in borcan, se taie o bucata de tifon si se pune pe gura borcanului, legata cu un elastic de bucatarie, sau cu inelul de la capac (daca aveti borcane cu inel). Se pune apa de la robinet (prin tifon) si se scutura borcanul cu fasole, varsam apa si punem alta si mai spalam inca odata fasolea, repetam si a treia oara operatie. Scurgem apa afara din borcan si aranjam borcanul cu gura in jos, in pozitie oblica, pe un servetel absorbant, sprijinit de un perete sau de un vas etc, pe masa sau dulapul din bucatarie, dar sa nu fie intr-un loc unde sa ajunga raze de soare pe el si nici lumina prea puternica. Lumina normala din casa este buna. Se incepe pregatirea seara. a doua zi de dimineata, cand ne trezim si dupa ce ne-am baut cafeluta, luam borcanul, intoarcem cu gura in sus si punem apa in el, scuturam (nu chiar cu putere) sa spalam boabele de fasole, scurgem apa si punem iar, in pozitie oblica, cu gura in jos si sprijinit de ceva. Procedam la fel seara, inainte de a merge la culcare si apoi in a treia zi dimineata si seara si in a patra zi deja sant bune de mancat. Se poate intampla sa incolteasca mai repede si sa le puteti folosi in a treia zi. Tifonul nu se ia de pe borcan jos decat la sfarsit. Borcanul pe care il alegem trebuie sa fie ceva mai mare pentru ca boabele incoltite isi maresc volumul foarte mult si trebuie sa le acordam spatiu suficient dezvoltarii. Cand sant gata, se spala intr-un vas cu apa, se aduna de la suprafata apei pielitele cazute de pe fasole si se pune intr-un castron curat, se acopera si se tine la frigider pana la o saptamana. Sant foarte gustoase, se pot folosi la salate de orice fel, la mancarurile chinezesti sant nelipsite, se pot folosi la aluaturile de clatite sau de pancakes,, ajuta la decorarea mancarrilor si dau un aspect foarte placut si sanatos. Am sa pun mai multe poze pe care le-am facut pe parcursul zilelor, nu numai dimineata si seara, ca sa se poate vedea modul si rapiditatea de dezvoltare