- Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas. Amestecul se lasa la fiert timp de 8 minute (se socotesc 8 minute incepand din momentul in care apa incepe sa fiarba). Dupa 8 minute se adauga zeama de lamaie si se lasa amestecul la fiert inca 3 minute. - Se mixeaza untul si grisul intr-un alt vas (folosind paletele spiralate). - Compozitia se pune intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu, pana cand dobandeste o culoare maronie (aproximativ 20 - 25 de minute). - Se amesteca cele doua compozitii (amestecul fierbinte realizat din apa, zahar si zeama de lamaie se adauga amestecului format din unt si gris). Se adauga coaja rasa a unei lamai si se lasa amestecul la foc mic timp de aproximativ 30 de secunde, amestecand usor. - Se toarna compozitia in formele pregatite (eu am folosit forme mici cu 16 onduleuri), clatite in prealabil cu apa rece. Se lasa compozitia sa se raceasca in forme, timp de o ora, la temperatura camerei. - Se intorc formele pe farfurii. Se presara la suprafata scortisoara pulbere si se orneaza cu migdale dupa preferinta.- Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas. Amestecul se lasa la fiert timp de 8 minute (se socotesc 8 minute incepand din momentul in care apa incepe sa fiarba). Dupa 8 minute se adauga zeama de lamaie si se lasa amestecul la fiert inca 3 minute. - Se mixeaza untul si grisul intr-un alt vas (folosind paletele spiralate). - Compozitia se pune intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu, pana cand dobandeste o culoare maronie (aproximativ 20 - 25 de minute). - Se amesteca cele doua compozitii (amestecul fierbinte realizat din apa, zahar si zeama de lamaie se adauga amestecului format din unt si gris). Se adauga coaja rasa a unei lamai si se lasa amestecul la foc mic timp de aproximativ 30 de secunde, amestecand usor. - Se toarna compozitia in formele pregatite (eu am folosit forme mici cu 16 onduleuri), clatite in prealabil cu apa rece. Se lasa compozitia sa se raceasca in forme, timp de o ora, la temperatura camerei. - Se intorc formele pe farfurii. Se presara la suprafata scortisoara pulbere si se orneaza cu migdale dupa preferinta. Am gasit aceasta reteta in cartea Bucataria greceasca a Aphroditei Kaipi.