Detalii Cartofi Umpluti si Crema de Ciuperci
Pentru crema de ciuperci: Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute. Scurgeti apa si pastrati putin din ea. Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul. Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, pastrand textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte. Pentru cartofi umpluti: Curatati de coaja cartofii fierti in apa cu sare si scobiti din miez, astfel incat sa obtineti o forma de barcuta. Separat, sotati ciupercile in putin unt si racite, amestecati-le cu orezul fiert, patrunjelul verde, 1 lingurita cu unt, 1 lingura de smantana; omogenizati si asezonati cu sare si piper, dupa gust. Umpleti cartofii cu aceasta compozitie, asezati-i intr-un vas termorezistent si turnati peste ei restul de unt topit. Condimentati smantana cu putina sare si piper si repartizati-o uniform deasupra cartofilor. Presarati parmezanul sau cascavalul ras. Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cartofii calzi alaturi de crema de ciuperci.
Pentru crema de ciuperci: Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute. Scurgeti apa si pastrati putin din ea. Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul. Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, pastrand textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte. Pentru cartofi umpluti: Curatati de coaja cartofii fierti in apa cu sare si scobiti din miez, astfel incat sa obtineti o forma de barcuta. Separat, sotati ciupercile in putin unt si racite, amestecati-le cu orezul fiert, patrunjelul verde, 1 lingurita cu unt, 1 lingura de smantana; omogenizati si asezonati cu sare si piper, dupa gust. Umpleti cartofii cu aceasta compozitie, asezati-i intr-un vas termorezistent si turnati peste ei restul de unt topit. Condimentati smantana cu putina sare si piper si repartizati-o uniform deasupra cartofilor. Presarati parmezanul sau cascavalul ras. Dati la cuptorul preancalzit pentru 15- 20 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cartofii calzi alaturi de crema de ciuperci.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
cascaval,
usturoi,
morcovi,
orez,
cartofi,
unt,
ulei,
smantana,
ciuperci,
vin,
masline,
retete fara gluten,
retete vegetariene