Pentru aluat: - Se pun ingredientele pregatite pentru prepararea aluatului in cuva masinii pentru paine in ordinea urmatoare: apa calduta, laptele caldut, untul topit, oul, sarea, zaharul, faina, drojdia. In acest mod se evita contactul dintre sare si drojdie. Se seteaza programul pentru framantarea si dospirea aluatului (durata acestui program este de aproximativ 1 ora si 25 de minute). - Aluatul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru, infainata in prealabil. - Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu dimensiuni de aproximativ 40 cm x 45 cm. - - Se pensuleaza suprafata cu putin unt (aproximativ 20 g unt). - Se presara la suprafata migdale macinate (respectand marginile aluatului - aproximativ 5 cm). - Se ruleaza foaia de aluat pana la obtinerea unui rulou cu lungimea de aproximativ 45 cm. - Se taie ruloul obtinut in doua jumatati ce se impletesc intre ele. Se unesc apoi cele doua capete intre ele, obtinand astfel un colac impletit. - Colacul obtinut se aseaza intr-o tava mare (tava cuptorului) tapetata cu hartie pentru copt. Se lasa aluatul sa creasca in tava, timp de o ora, la loc caldut, acoperit cu un prosop pentru bucatarie. Pentru amestecul de lapte si galbenus: - Se amesteca intr-un bol 50 ml lapte si un galbenus de ou pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se pensuleaza aluatul pregatit in tava cu acest amestec, folosind o pensula pentru patiserie. Pentru sirop: - Se pun intr-un vas 300 ml apa, 150 g zahar tos, 1 plic cu zahar vanilat si o sticluta esente de rom. Se amesteca ingredientele usor cu ajutorul unei linguri din lemn si se lasa sa fiarba la foc mic pana la obtinerea unui sirop. - Siropul obtinut se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand siropul este caldut (nu trebuie sa se raceasca complet) se adauga coaja rasa marunt a unei lamai mari si se amesteca compozitia cu ajutorul unei linguri din lemn. Se lasa sa se raceasca in continuare la temperatura camerei. - Cuptorul se incalzeste intre timp, moderat. - Colacul se coace pe nivelul intermediar al cuptorului, la foc moderat, timp de aproximativ 20 de minute, pana dobandeste o culoare aurie, foarte frumoasa. - Colacul scos din cuptor se pensuleaza cu siropul de zahar pregatit in prealabil, folosind o pensula pentru patiserie. - Colacul insiropat se pensuleaza cu miere. - Se adauga la suprafata migdale macinate.

Pentru aluat: - Se pun ingredientele pregatite pentru prepararea aluatului in cuva masinii pentru paine in ordinea urmatoare: apa calduta, laptele caldut, untul topit, oul, sarea, zaharul, faina, drojdia. In acest mod se evita contactul dintre sare si drojdie. Se seteaza programul pentru framantarea si dospirea aluatului (durata acestui program este de aproximativ 1 ora si 25 de minute). - Aluatul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru, infainata in prealabil. - Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu dimensiuni de aproximativ 40 cm x 45 cm. - - Se pensuleaza suprafata cu putin unt (aproximativ 20 g unt). - Se presara la suprafata migdale macinate (respectand marginile aluatului - aproximativ 5 cm). - Se ruleaza foaia de aluat pana la obtinerea unui rulou cu lungimea de aproximativ 45 cm. - Se taie ruloul obtinut in doua jumatati ce se impletesc intre ele. Se unesc apoi cele doua capete intre ele, obtinand astfel un colac impletit. - Colacul obtinut se aseaza intr-o tava mare (tava cuptorului) tapetata cu hartie pentru copt. Se lasa aluatul sa creasca in tava, timp de o ora, la loc caldut, acoperit cu un prosop pentru bucatarie. Pentru amestecul de lapte si galbenus: - Se amesteca intr-un bol 50 ml lapte si un galbenus de ou pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se pensuleaza aluatul pregatit in tava cu acest amestec, folosind o pensula pentru patiserie. Pentru sirop: - Se pun intr-un vas 300 ml apa, 150 g zahar tos, 1 plic cu zahar vanilat si o sticluta esente de rom. Se amesteca ingredientele usor cu ajutorul unei linguri din lemn si se lasa sa fiarba la foc mic pana la obtinerea unui sirop. - Siropul obtinut se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand siropul este caldut (nu trebuie sa se raceasca complet) se adauga coaja rasa marunt a unei lamai mari si se amesteca compozitia cu ajutorul unei linguri din lemn. Se lasa sa se raceasca in continuare la temperatura camerei. - Cuptorul se incalzeste intre timp, moderat. - Colacul se coace pe nivelul intermediar al cuptorului, la foc moderat, timp de aproximativ 20 de minute, pana dobandeste o culoare aurie, foarte frumoasa. - Colacul scos din cuptor se pensuleaza cu siropul de zahar pregatit in prealabil, folosind o pensula pentru patiserie. - Colacul insiropat se pensuleaza cu miere. - Se adauga la suprafata migdale macinate.