Detalii Chiftea din Carne de Curcan la Cuptor
Ingrediente:
- 600 g carne de curcan (piept de curcan dezosat) - 1 ceapa de marime medie - 4 catei de usturoi - 1 ou - 100 g paine (mai veche de o zi) - 2 linguri cu pesmet - sare de mare fin macinata - amestec de piper alb,
verde,
negru si boia - 2 lingurite cu frunze de patrunjel maruntite - 1 lingurita rasa cu amestec de condimente pentru carne de pui / curcan (contine boia,
curry,
curcuma,
chimen,
coriandru,
schinduf,
usturoi,
fenicul,
chilli) - 3 oua fierte tari - 25 g unt pentru pregatirea tavii
- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat. - Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp). - Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat. - Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul dupa preferinta. - Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm. - Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil. - Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte. - Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata. - Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit. - Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic. - Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou. - Se feliaza inainte de servire.- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat. - Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp). - Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat. - Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul dupa preferinta. - Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm. - Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil. - Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte. - Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata. - Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit. - Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic. - Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou. - Se feliaza inainte de servire. Dupa sarbatorile de Paste, mi-au ramas cateva oua fierte pe care m-am hotarat sa le folosesc in compozitia unei chiftele pregatite din carne de curcan. Este o sugestie doar pentru ce puteti face cu ouale fierte ramase ...
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
unt,
retete de craciun si revelion,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi,
retete de paste