Mixati bine ouale impreuna cu zaharul si praful de copt pana ce devine o crema spumoasa si zaharul este topit complet. Adaugati scortisoara, esenta de vanilie, apoi inglobati iaurtul, uleiul si mixati totul foarte bine. La sfarsit, incorporate faina si 1 mar, curatat de coaja si dat prin razatoarea mare. Turnati amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si impanati cu felii de la cel de al doilea mar. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 1 ora, la foc mic sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racorit in tava, apoi transferati pe un gratar. Serviti rece, feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf ori cu frisca / sirop de fructe.

Mixati bine ouale impreuna cu zaharul si praful de copt pana ce devine o crema spumoasa si zaharul este topit complet. Adaugati scortisoara, esenta de vanilie, apoi inglobati iaurtul, uleiul si mixati totul foarte bine. La sfarsit, incorporate faina si 1 mar, curatat de coaja si dat prin razatoarea mare. Turnati amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si impanati cu felii de la cel de al doilea mar. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 1 ora, la foc mic sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racorit in tava, apoi transferati pe un gratar. Serviti rece, feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf ori cu frisca / sirop de fructe. Un chec cu o textura mai umeda parca ar fi insiropatbun, aromat nu inecacios cum e checul obisnuit Folositi daca este posibil mere dulci, parfumate, din soiuri diferite si reusita unui chec deosebit este garantata.