La aceast fel de conservare se pot adauga castraveti proaspeti si ulterior daca ii punem in butoias sau bidonase de plastic . Se spala castravetii, si intr-un vas (se pot pune si in borcane de 5 l sau mai mici ) se pun la fund mararul, cimbrul si apoi castravetii. Se adauga piper boabe,hrean,iar castraveti si la sfarsit 240 gr zahar. Intr-o oala punem 9 l de apa la fiert si cand da in clocot punem in el pachetele de conservant Szilas si lasam sa fiarba 3-4 minute. Lasam apoi sa raceasca,apoi adaugam 1 litru de otet si amestecam bine (se poate adauga otet in functie de preferinta fiecaruia,daca vrem mai acre punem mai mult otet). Se toarna peste castraveti, se inchide cu un capac ermetic,sau se capseaza borcanele si se aseaza in camara . Daca folosim conservantul Szilas cu marar nu mai trebuie sa folosim si alt fel de conservant. Acest conservant contine sare, seminte de mustar, benzoat de sodiu, coriandru, marar, piper negru, dafin sfaramat.

La aceast fel de conservare se pot adauga castraveti proaspeti si ulterior daca ii punem in butoias sau bidonase de plastic . Se spala castravetii, si intr-un vas (se pot pune si in borcane de 5 l sau mai mici ) se pun la fund mararul, cimbrul si apoi castravetii. Se adauga piper boabe,hrean,iar castraveti si la sfarsit 240 gr zahar. Intr-o oala punem 9 l de apa la fiert si cand da in clocot punem in el pachetele de conservant Szilas si lasam sa fiarba 3-4 minute. Lasam apoi sa raceasca,apoi adaugam 1 litru de otet si amestecam bine (se poate adauga otet in functie de preferinta fiecaruia,daca vrem mai acre punem mai mult otet). Se toarna peste castraveti, se inchide cu un capac ermetic,sau se capseaza borcanele si se aseaza in camara . Daca folosim conservantul Szilas cu marar nu mai trebuie sa folosim si alt fel de conservant. Acest conservant contine sare, seminte de mustar, benzoat de sodiu, coriandru, marar, piper negru, dafin sfaramat.