Detalii Chec cu Mere si Vanilie
Incingeti cuptorul. Curatati merele de coaja. Taiati 1 mar in felii subtiri, iar pe celelalte doua dati-le pe razatoarea mare si stopiti-le imediat cu zeama de lamaie. Amestecati merele rase cu praful de budinca. Dati deoparte. Presarati in tava 4 linguri zahar si dati la cuptor sa se caramelizeze. Aranjati imediat feliile de mar in tava si intoarceti-le pentru a fi cuprinse de caramel pe ambele fete. Dati deoparte. Intr-un bol, mixati bine untul topit si racit, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecul cu mere rase. Separat, bateti spuma tare albusurile cu praful de sare si adaugati la compozitia de mai sus. Turnati in tava peste merele caramelizate racite si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Rasturnati pe un platou, imediat ce ati scos din cuptor, apoi lasati la racit. Serviti feliat, simplu sau ornat cu frisca.
Incingeti cuptorul. Curatati merele de coaja. Taiati 1 mar in felii subtiri, iar pe celelalte doua dati-le pe razatoarea mare si stopiti-le imediat cu zeama de lamaie. Amestecati merele rase cu praful de budinca. Dati deoparte. Presarati in tava 4 linguri zahar si dati la cuptor sa se caramelizeze. Aranjati imediat feliile de mar in tava si intoarceti-le pentru a fi cuprinse de caramel pe ambele fete. Dati deoparte. Intr-un bol, mixati bine untul topit si racit, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecul cu mere rase. Separat, bateti spuma tare albusurile cu praful de sare si adaugati la compozitia de mai sus. Turnati in tava peste merele caramelizate racite si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Rasturnati pe un platou, imediat ce ati scos din cuptor, apoi lasati la racit. Serviti feliat, simplu sau ornat cu frisca. Are o aroma puternica de mar cu vanilie poate ar merge si un praf de scortisoara. Textura blatului este putin umeda - aduce cu o budinca.