Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati. Ungeti cu unt un vas termorezistent. Incingeti cuptorul la 180 grade. Impartiti in doua cantitatea de cascaval; jumatate razuit-o, iar cealalta o taiati cubulete si sfaramati branza telemea daca optati pentru varianta a doua. Puneti la fiert laptele impreuna cu cimbru, ceapa taiata pestisor si usturoiul tocat grosier. Lasati sa dea cateva clocote la foc mic, dati deoparte, acoperiti si lasati la infuzat pana se racoreste, apoi strecurati. Caliti putin faina in untul topit, amestecand continuu. Transferati vasul pe bain- marie, stingeti cu laptele strecurat, amestecati energic cu un tel pentru a preveni formarea cocoloaselor si lasati la foc mic pana incepe sa se ingroase. Inglobati imediat cascavalul ras (cascavalul ras si telemeaua zdrobita), parmezanul, nucsoara, piperul, omogenizati bine si lasati in continuare pe bain- marie, la foc mic, amestecand continuu, pana ce cascavalul este topit si obtineti un sos cremos si omogen. Asezonati cu sare, dupa gust si daca este cazul, apoi dati deoparte. Adaugati la sos pastele scurse, cubuletele de cascaval si amestecati usor. Turnati in vasul termorezistent si presarati deasupra, uniform, parmezan ras. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Serviti portionat cat este cald.

Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati. Ungeti cu unt un vas termorezistent. Incingeti cuptorul la 180 grade. Impartiti in doua cantitatea de cascaval; jumatate razuit-o, iar cealalta o taiati cubulete si sfaramati branza telemea daca optati pentru varianta a doua. Puneti la fiert laptele impreuna cu cimbru, ceapa taiata pestisor si usturoiul tocat grosier. Lasati sa dea cateva clocote la foc mic, dati deoparte, acoperiti si lasati la infuzat pana se racoreste, apoi strecurati. Caliti putin faina in untul topit, amestecand continuu. Transferati vasul pe bain- marie, stingeti cu laptele strecurat, amestecati energic cu un tel pentru a preveni formarea cocoloaselor si lasati la foc mic pana incepe sa se ingroase. Inglobati imediat cascavalul ras (cascavalul ras si telemeaua zdrobita), parmezanul, nucsoara, piperul, omogenizati bine si lasati in continuare pe bain- marie, la foc mic, amestecand continuu, pana ce cascavalul este topit si obtineti un sos cremos si omogen. Asezonati cu sare, dupa gust si daca este cazul, apoi dati deoparte. Adaugati la sos pastele scurse, cubuletele de cascaval si amestecati usor. Turnati in vasul termorezistent si presarati deasupra, uniform, parmezan ras. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Serviti portionat cat este cald.