Pasul 1- Taiati cu un cutit ardeiul, in doua bucati, de la codita si pana la varf. Indepartati cotorul, semintele si nervurile albe de la fiecare jumatate de ardei. Pasul 2: Taiati cate o felie subtire din varf si dinspre codita pentru a obtine jumatati de ardei cu suprafata aproape drepta. Pasul 3: Asezati fiecare jumatate pe suprafata de lucru, cu pielita in jos si taiati transversal in fasii de 6- 12 mm. Folositi fasiile ca atare sau taiati-le cubulete. Pasul 4: Alaturati cateva fasii si taiati-le de-a curmezisul in patratele de 3- 4 mm. Fasiile sau cubuletele de ardei astfel obtinute se vor gati deodata, uniform si sunt aspectuoase..

Pasul 1- Taiati cu un cutit ardeiul, in doua bucati, de la codita si pana la varf. Indepartati cotorul, semintele si nervurile albe de la fiecare jumatate de ardei. Pasul 2: Taiati cate o felie subtire din varf si dinspre codita pentru a obtine jumatati de ardei cu suprafata aproape drepta. Pasul 3: Asezati fiecare jumatate pe suprafata de lucru, cu pielita in jos si taiati transversal in fasii de 6- 12 mm. Folositi fasiile ca atare sau taiati-le cubulete. Pasul 4: Alaturati cateva fasii si taiati-le de-a curmezisul in patratele de 3- 4 mm. Fasiile sau cubuletele de ardei astfel obtinute se vor gati deodata, uniform si sunt aspectuoase..