Detalii Paella cu Fructe de Mare
Imi place mult paella, un fel de mancare cu orez si fele si fel de carnuri sau fructe de mare. Valencienii in special manca faorte, foarte mult orez, o sa mai pun retete si cu celelalte. Azi am facut paella de marisca, adica de fructe de mare. Eu am pus doar calamar, fara sepie, pt ca nu am gasit una mica: d, langostinos- creveti (un el de garizi de-ai nostrii mai mari), stridii (sic mejillones), ardei gras rosu, o rosie tocata marunt, 2 catei de usturoi pisati, ulei de masline si un fel de fasole -habas. Se caleste un pic ardeiul in tigaia speciala pt paella. Cand e aproape gata se pun crevetiii, sepia si calamarul bucatele mici si se mai caleste un pic. Se scot crevetii separat pe o farfurie sichair sifeliiele de ardei gras. Cand s-au calit fara sa se prinda se pun rosia, usturiul tocat marunt si putin patrunjel verde si se mesteca repede sa nu se arda usturoiul. Apoi se pune orezul si colorantul si se mesteca repede, dupa care se pune supa de peste. Se potriveste sa fie tot un strat uniform in tigaie si se pun deasupre in raza crevetii, stridiile si ardeiul gras daca l-atiscos. Se lasa sa fiara `pana scade tot lichidul. Daca orezul e fiert -tebuie sa fie un pic mai tare, numoale ca la pilaf- si a mai ramas un pic de supa, se ia ed pe foc si se acopera cu folie, hartie sau chiar ziar! Se lasa sa se traga toata supa si se serveste cu lamaie si sosul de usturoi alioli, adica maioneza de usturoi. Spanioli mananca doar la pranz paella, dar eu am facut-o pt seara! Pofta buna!Imi place mult paella, un fel de mancare cu orez si fele si fel de carnuri sau fructe de mare. Valencienii in special manca faorte, foarte mult orez, o sa mai pun retete si cu celelalte. Azi am facut paella de marisca, adica de fructe de mare. Eu am pus doar calamar, fara sepie, pt ca nu am gasit una mica: d, langostinos- creveti (un el de garizi de-ai nostrii mai mari), stridii (sic mejillones), ardei gras rosu, o rosie tocata marunt, 2 catei de usturoi pisati, ulei de masline si un fel de fasole -habas. Se caleste un pic ardeiul in tigaia speciala pt paella. Cand e aproape gata se pun crevetiii, sepia si calamarul bucatele mici si se mai caleste un pic. Se scot crevetii separat pe o farfurie sichair sifeliiele de ardei gras. Cand s-au calit fara sa se prinda se pun rosia, usturiul tocat marunt si putin patrunjel verde si se mesteca repede sa nu se arda usturoiul. Apoi se pune orezul si colorantul si se mesteca repede, dupa care se pune supa de peste. Se potriveste sa fie tot un strat uniform in tigaie si se pun deasupre in raza crevetii, stridiile si ardeiul gras daca l-atiscos. Se lasa sa fiara `pana scade tot lichidul. Daca orezul e fiert -tebuie sa fie un pic mai tare, numoale ca la pilaf- si a mai ramas un pic de supa, se ia ed pe foc si se acopera cu folie, hartie sau chiar ziar! Se lasa sa se traga toata supa si se serveste cu lamaie si sosul de usturoi alioli, adica maioneza de usturoi. Spanioli mananca doar la pranz paella, dar eu am facut-o pt seara! Pofta buna!