Spalati capsunile, curatati, lasati la scurs intr-o strecuratoare, apoi la zvantat pe un servet sau prosop absorbant. Puneti-le intr-un bol, stropiti cu zeama de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati prin scuturare si lasati 1- 2 ore cat sa-si lase sucul. Alegeti pahare de unica folosinta in functie de cat de mare vreti sa fie portia de fructe congelate. Puneti cate o punga in fiecare pahar care sa cuprinda toata suprafata interioara a acestuia si sa ramana cam 1/3 si in exteriorul lui. Umpleti pungile cu amestecul de fructe, zahar si sirop pana la gura paharului si legati pungile astfel incat sa eliminati pe cat posibil tot aerul. Dati la congelator peste noapte (paharul cu fructele) cat sa se intareasca bine. a doua zi, scoateti pungile cu fructele congelate din pahare, puneti-le intr-o punga de congelator, inchideti bine, inscriptionati si repuneti in congelator. Se pastreaza foarte bine timp 12 luni; decongelati cantitatea dorita.

Spalati capsunile, curatati, lasati la scurs intr-o strecuratoare, apoi la zvantat pe un servet sau prosop absorbant. Puneti-le intr-un bol, stropiti cu zeama de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati prin scuturare si lasati 1- 2 ore cat sa-si lase sucul. Alegeti pahare de unica folosinta in functie de cat de mare vreti sa fie portia de fructe congelate. Puneti cate o punga in fiecare pahar care sa cuprinda toata suprafata interioara a acestuia si sa ramana cam 1/3 si in exteriorul lui. Umpleti pungile cu amestecul de fructe, zahar si sirop pana la gura paharului si legati pungile astfel incat sa eliminati pe cat posibil tot aerul. Dati la congelator peste noapte (paharul cu fructele) cat sa se intareasca bine. a doua zi, scoateti pungile cu fructele congelate din pahare, puneti-le intr-o punga de congelator, inchideti bine, inscriptionati si repuneti in congelator. Se pastreaza foarte bine timp 12 luni; decongelati cantitatea dorita. Aspectul este de dulceata foarte aromata. Este un adevarat deliciu; fructele se pastreaza intregi, fara sa lase zeama; se poate folosi ca dulceata la deserturi, clatite, amestecat cu iaurt, branza de vaci, gris sau orez cu lapte (mai ales pentru copii), budinci, tarte, prajituri, etc. La decongelare, capsunile au aspectul fructului proaspat (nu vor fi vestejite). Zeama de lamaie conserva parfumul originar. Zaharul pastreaza culoarea si aroma capsunilor proaspete.