Detalii Prajitura `Betivani`
Pentru blat: - Se mixeaza galbenusurile cu 200 g zahar pana cand acesta din urma se topeste iar amestecul devine cremos, omogen si se deschide la culoare. Amestecul de galbenusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie, timp de cateva minute. Se adauga biscuitii macinati, nucile macinat si untul. Se amesteca toate ingredientele mentionate anterior. Se obtine un amestec consistent ce se inveleste in folie din plastic pentru bucatarie si se pastreaza astfel la frigider pentru cel putin o ora. - Dupa perioada petrecuta la rece, se pune compozitia pe blatul de lucru si se intinde cu sucitorul astfel inca grosimea blatului obtinut sa fie de aproximativ 0, 8 mm - 1 cm. - Se decupeaza misci discuri din blatul pregatit, cu ajutorul unei forme mici, rotunde (de preferinta cu margini ascutite) cu diametrul de 4 - 4, 5 cm. Formele se aseaza pe o tava mare, la distanta unele de altele si se pastreaza la frigider pana urmeaza a fi folosite. Pentru crema de albusuri: - Albusurile se mixeaza pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga 10 linguri cu zahar pudra si se mixeaza in continuare amestecul. Amestecul de albusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie timp de cateva minute. - Intre timp se topesc intr-un vas 8 linguri cu zahar. Zaharul topit se adauga treptat in spuma albuselor. Se bate compozitia imediat cu telul timp de 2 - 3 minute. - Crema de albusuri pregatita se aseaza cu posul la suprafata formelor decupate din blat (care asteapta in frigider). - Se decoreaza la suprafata cu granule din ciocolata sau zahar, dupa preferinta.
Pentru blat: - Se mixeaza galbenusurile cu 200 g zahar pana cand acesta din urma se topeste iar amestecul devine cremos, omogen si se deschide la culoare. Amestecul de galbenusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie, timp de cateva minute. Se adauga biscuitii macinati, nucile macinat si untul. Se amesteca toate ingredientele mentionate anterior. Se obtine un amestec consistent ce se inveleste in folie din plastic pentru bucatarie si se pastreaza astfel la frigider pentru cel putin o ora. - Dupa perioada petrecuta la rece, se pune compozitia pe blatul de lucru si se intinde cu sucitorul astfel inca grosimea blatului obtinut sa fie de aproximativ 0, 8 mm - 1 cm. - Se decupeaza misci discuri din blatul pregatit, cu ajutorul unei forme mici, rotunde (de preferinta cu margini ascutite) cu diametrul de 4 - 4, 5 cm. Formele se aseaza pe o tava mare, la distanta unele de altele si se pastreaza la frigider pana urmeaza a fi folosite. Pentru crema de albusuri: - Albusurile se mixeaza pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga 10 linguri cu zahar pudra si se mixeaza in continuare amestecul. Amestecul de albusuri si zahar se bate cu telul in bain - marie timp de cateva minute. - Intre timp se topesc intr-un vas 8 linguri cu zahar. Zaharul topit se adauga treptat in spuma albuselor. Se bate compozitia imediat cu telul timp de 2 - 3 minute. - Crema de albusuri pregatita se aseaza cu posul la suprafata formelor decupate din blat (care asteapta in frigider). - Se decoreaza la suprafata cu granule din ciocolata sau zahar, dupa preferinta.