Blat: Se bat spuma cu mixerul 10 albusuri impreuna cu sarea, dupa care se adauga zaharul si se amesteca in continuare, pana ce se compozitia se tine ca o bezea. Apoi se adauga galbenusurile, dar de data acesta nu se mai amesteca cu mixerul ci cu o lingura de lemn. Se amesteca de jos in sus, fara a amesteca circular. Se pune cacaua si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul se pune in cuptorul in prealabil incins, la foc potrivit. Intre timp batem cele trei albusuri spuma cu cele 3 linguri de zahar, iar cand blatul este aproape gata se pune bezeaua peste acesta, intinzandu-se cu grija pe toata suprafata. Cand blatul este gata, trecand testul scobitoarei, iar bezeaua s-a rumenit usor, acesta se scoate si se lasa deoparte pana ce se raceste. Intre timp se prepara siropul si crema. Sirop: Se amesteca intr-un vas pe foc apa, romul, zaharul si nesul. Acestea se amesteca pana ce zaharul se topeste. Dupa care se lasa la racit. Crema: Margarina se amesteca bine cu mixerul, pana devine ca o spuma, dupa care se adauga zaharul. Se amesteca in continuare cu nessul, cu nucile zdrobite in bucati mai mari si mai mici, si treptat se va adauga si romul. Atentie: Romul se va separa usor de crema, dar nu este nici o problema, pentru ca acesta va fi absorbit de blat. Cand blatul s-a racit acesta se scoate din tava si se taie in doua pe orizonala. Atentie: Cand se taie partea de sus cu bezeaua trebuie asazata pe un platou cu bezeaua in sus!!! Prima jumatate de blat se aseaza pe un platou mai mare sau tot in tava in care a fost copt blatul, dupa ce a fost curatata. Peste prima jumatate de blat se pune jumatate din sirop, dupa care se pune crema intinsa bine. Acum se intoarce cu grija cea de a doua jumatate cu bezeaua in jos, adica peste crema. Deasupra va ramane doar blat. Se insiropeaza bine si cea de a doua jumatate cu siropul ramas. Glazura: Ciocolata se rade pe razatoare, pe partea mai mare a acesteia. Toate ingredientele pentru glazura se incalzesc pe foc, pana se topesc. In urma topirii va rezulta un sirop care va fi turnat cald peste prajitura. Acesta va fi intins uniform peste aceasta. Atentie: Se va observa ca siropul va intra in blat, si nu va ramane ca o glazura pe deasupra, dar asa este normal. Gustul ciocolatei v-a predomina in blat.

Blat: Se bat spuma cu mixerul 10 albusuri impreuna cu sarea, dupa care se adauga zaharul si se amesteca in continuare, pana ce se compozitia se tine ca o bezea. Apoi se adauga galbenusurile, dar de data acesta nu se mai amesteca cu mixerul ci cu o lingura de lemn. Se amesteca de jos in sus, fara a amesteca circular. Se pune cacaua si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul se pune in cuptorul in prealabil incins, la foc potrivit. Intre timp batem cele trei albusuri spuma cu cele 3 linguri de zahar, iar cand blatul este aproape gata se pune bezeaua peste acesta, intinzandu-se cu grija pe toata suprafata. Cand blatul este gata, trecand testul scobitoarei, iar bezeaua s-a rumenit usor, acesta se scoate si se lasa deoparte pana ce se raceste. Intre timp se prepara siropul si crema. Sirop: Se amesteca intr-un vas pe foc apa, romul, zaharul si nesul. Acestea se amesteca pana ce zaharul se topeste. Dupa care se lasa la racit. Crema: Margarina se amesteca bine cu mixerul, pana devine ca o spuma, dupa care se adauga zaharul. Se amesteca in continuare cu nessul, cu nucile zdrobite in bucati mai mari si mai mici, si treptat se va adauga si romul. Atentie: Romul se va separa usor de crema, dar nu este nici o problema, pentru ca acesta va fi absorbit de blat. Cand blatul s-a racit acesta se scoate din tava si se taie in doua pe orizonala. Atentie: Cand se taie partea de sus cu bezeaua trebuie asazata pe un platou cu bezeaua in sus!!! Prima jumatate de blat se aseaza pe un platou mai mare sau tot in tava in care a fost copt blatul, dupa ce a fost curatata. Peste prima jumatate de blat se pune jumatate din sirop, dupa care se pune crema intinsa bine. Acum se intoarce cu grija cea de a doua jumatate cu bezeaua in jos, adica peste crema. Deasupra va ramane doar blat. Se insiropeaza bine si cea de a doua jumatate cu siropul ramas. Glazura: Ciocolata se rade pe razatoare, pe partea mai mare a acesteia. Toate ingredientele pentru glazura se incalzesc pe foc, pana se topesc. In urma topirii va rezulta un sirop care va fi turnat cald peste prajitura. Acesta va fi intins uniform peste aceasta. Atentie: Se va observa ca siropul va intra in blat, si nu va ramane ca o glazura pe deasupra, dar asa este normal. Gustul ciocolatei v-a predomina in blat. Prajitura se pune in frigider pentru aproximativ 2-3 ore, dupa care poate fi servita. Acesta se taie bucatele dreptunghiulare micute, deoarece este consistenta. Se aseaza pe un platou si ... Pofta buna!!!