Detalii Rulada de Porc Glazurata
Hei, hei, hei! e vara, e cald, dar parca as manca ceva la cuptor! ceva sa ma mai faca sa scap de borcanele de zacusa de ardei de la mama soacra: d pana sa se acreasca, nu de alta dar e pacat sa le arunc: (Asa ca, azi de dimineata, am plecat la piata. Si i-am zis fetei de la macelarie ca vreau o bucata de 1, 200 kg-1, 500 kg de cotlet de porc desosat si desfacut pt umplut! cat timp tanti is facea treaba-mai bine stateam langa ea:) - am mai cumparat niste ciuperci- cam 250 gr - si un fir de praz. Am ajuns acasa si m-am apucat de treaba ... Cand am vazut cum era fasonat carnea i-am umplut firigderul cu delicatessen ca nu mi-a facut carnea cum trebuie-pot si eu dar nu am cutit bun: (- am improvizat pe loc! Dupa cum vedeti era o panza de carne pe care eu am rasucit-o de la ambele capete pana am facut doua rulouri. Am taiat exact la mijloc, m-am chinuit sa o fac mai subtire, am batut-o un pic cu pumnul in loc de ciocanel de snitele si am pus un pic de sare. Doar un pic. Am dat carnea la o parte si am inceput sa coafez cupercile si prazul. Ciupercile le-am laminat cu tot cu codite, dar asa mai cam din topor:) nu va chinuii prea mult, prazul l-am taiat rondele subtiri si le-am amestecat intr-un bol cu niste mirodenii si ulei. Eu am pus ceva gata amestecat dintr-o rasnita ce are sare, lamaie si rozmarin si altul ce are sare, piper. Luam carpa de carne, si intindem amestecul din bol. Eu am pus si niste bastonase de morcov crud printre, se vad frumos la taiat si au si gust: wink: Bun ... acum incepe partea buna. Rulam carenea ca pe o rulada si incepem sa o legam cu sfoara de mezelarie. Exista in anumite macelarii o plasa spaciala ce se intinde si se scoate frumos de pe carene. Eu am folosit metoda clasica cu sfoara. Dupa ce le-am legat bine sa nu se desfaca le ungem cu ... zacusca! Le ungem bine pe toate partiel, adaugam o cana de apa si dam la cuptor. La inceput am lasat doar focul de jos, le-am intors iar cand le-am intors din nou cu partea initaila sus am pornit si focul de sus. Cand vedem ca e aproape gata scoatem sosul rezultat intr-o craticioara. Mie mi-a ramas cam un pumn de praz si ciuperci maruntite. Le-am calit cu lingura de margarina intr-o craticioara, am pus un pic de apa si le-am dat ceva clocote, dupa care ampus sosul scos din tava de la cuptor. Lasati sa fiarba, mixati cu un blender de picior direct in cratita si lasati sa reduca un pic. Peste carena din tava ma puneti niste zacusca si mai lasati la foc mare deasupra sa pinrada o culoare mai inchisa. Taiati eflii si serviti cu sos deasupra si o salata dupa gust si dupa ce aveti prin frigider. Eu am facut o salta cu laptuca, ceapa si castraveti, acra. Merge un pahar de vin alb rece sau roze, eu am avut o Busuioaca de pe acasa: wink: si in timp ce va scriu termin un pahar de vin, ca sa imi fac digestia: p Pofta buna!Hei, hei, hei! e vara, e cald, dar parca as manca ceva la cuptor! ceva sa ma mai faca sa scap de borcanele de zacusa de ardei de la mama soacra: d pana sa se acreasca, nu de alta dar e pacat sa le arunc: (Asa ca, azi de dimineata, am plecat la piata. Si i-am zis fetei de la macelarie ca vreau o bucata de 1, 200 kg-1, 500 kg de cotlet de porc desosat si desfacut pt umplut! cat timp tanti is facea treaba-mai bine stateam langa ea:) - am mai cumparat niste ciuperci- cam 250 gr - si un fir de praz. Am ajuns acasa si m-am apucat de treaba ... Cand am vazut cum era fasonat carnea i-am umplut firigderul cu delicatessen ca nu mi-a facut carnea cum trebuie-pot si eu dar nu am cutit bun: (- am improvizat pe loc! Dupa cum vedeti era o panza de carne pe care eu am rasucit-o de la ambele capete pana am facut doua rulouri. Am taiat exact la mijloc, m-am chinuit sa o fac mai subtire, am batut-o un pic cu pumnul in loc de ciocanel de snitele si am pus un pic de sare. Doar un pic. Am dat carnea la o parte si am inceput sa coafez cupercile si prazul. Ciupercile le-am laminat cu tot cu codite, dar asa mai cam din topor:) nu va chinuii prea mult, prazul l-am taiat rondele subtiri si le-am amestecat intr-un bol cu niste mirodenii si ulei. Eu am pus ceva gata amestecat dintr-o rasnita ce are sare, lamaie si rozmarin si altul ce are sare, piper. Luam carpa de carne, si intindem amestecul din bol. Eu am pus si niste bastonase de morcov crud printre, se vad frumos la taiat si au si gust: wink: Bun ... acum incepe partea buna. Rulam carenea ca pe o rulada si incepem sa o legam cu sfoara de mezelarie. Exista in anumite macelarii o plasa spaciala ce se intinde si se scoate frumos de pe carene. Eu am folosit metoda clasica cu sfoara. Dupa ce le-am legat bine sa nu se desfaca le ungem cu ... zacusca! Le ungem bine pe toate partiel, adaugam o cana de apa si dam la cuptor. La inceput am lasat doar focul de jos, le-am intors iar cand le-am intors din nou cu partea initaila sus am pornit si focul de sus. Cand vedem ca e aproape gata scoatem sosul rezultat intr-o craticioara. Mie mi-a ramas cam un pumn de praz si ciuperci maruntite. Le-am calit cu lingura de margarina intr-o craticioara, am pus un pic de apa si le-am dat ceva clocote, dupa care ampus sosul scos din tava de la cuptor. Lasati sa fiarba, mixati cu un blender de picior direct in cratita si lasati sa reduca un pic. Peste carena din tava ma puneti niste zacusca si mai lasati la foc mare deasupra sa pinrada o culoare mai inchisa. Taiati eflii si serviti cu sos deasupra si o salata dupa gust si dupa ce aveti prin frigider. Eu am facut o salta cu laptuca, ceapa si castraveti, acra. Merge un pahar de vin alb rece sau roze, eu am avut o Busuioaca de pe acasa: wink: si in timp ce va scriu termin un pahar de vin, ca sa imi fac digestia: p Pofta buna! Cantitaile sunt ideala pt o cine de 4-6 persoane, depinde de aperitive si cat de gurmanzi saunt invitatii. Reu fac pt 4 persoane pt ca baietilor le place sa mai manance o farfurie de fel principla mereu:) Vin alb sau roze rece neaparat!