Curatati de coaja dovleceii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari. Sarati, lasati 5 min sa-si lase zeama, apoi stoarceti. Caliti in putin ulei, cat sa se inmoaie, scurgeti din nou si lasati la racit. Amestecati cu maioneza, potriviti de sare si piper, dupa gust. Inglobati patrunjelul sau mararul verde, tocat marunt si dati la rece pentru cel putin 60 min. Serviti rece, presarata cu piper proaspat macinat, alaturi de o salata de vara cu rosii.

Curatati de coaja dovleceii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari. Sarati, lasati 5 min sa-si lase zeama, apoi stoarceti. Caliti in putin ulei, cat sa se inmoaie, scurgeti din nou si lasati la racit. Amestecati cu maioneza, potriviti de sare si piper, dupa gust. Inglobati patrunjelul sau mararul verde, tocat marunt si dati la rece pentru cel putin 60 min. Serviti rece, presarata cu piper proaspat macinat, alaturi de o salata de vara cu rosii.