Spalam coaja cartofilor si ii punem la fiert pina cind intra fulculita in ei, cu atentie sa nu ii fierbem maim mult decit trebuie. Sau ii fierbem gata curatati in apa sau la aburi. In timp ce cartofii fierb taiem ceapa, Punem intr-o tigaie baconul (kaizer, piept ardelenesc, pancetta affumicata) taiat bucati dupa gust si il lasam pina devine usor crocant, daca e nevoie mai adaugam putin ulei. Cind sunculita e prajita o luam din tigaie si in grasimea pe care a lasat-o punem ceapa, adaugam sare si lasam sa se inmoaie la foc foarte mic, trebuie sa devina transparenta si moale. Adaugati si 1-2 linguri de apa daca este nevoie, [u: f8bbf2119a]ceapa nu trebuie sa se arda[/u: f8bbf2119a]. Cind ceapa este gata adaugati in tigaie sunca deja prajita si cartofii curatati de coaja si taiati in bucati, Amestecati cu grija fara sa striviti cartofii si varsati totul intr-o tava. Puneti tava sub gratarul (grill) de la cuptor sau daca nu aveti gratar puneti in cuptorul incins la maxim pina cind se formeaza o crusta pe cartofi. Puteti insa sa lasati totul in tigaie si sa puneti tigaia pe flacara cea amare a aragazului la puterea maxima fara sa amestecati daca se poate, pina cind cartofii prind crusta.

Spalam coaja cartofilor si ii punem la fiert pina cind intra fulculita in ei, cu atentie sa nu ii fierbem maim mult decit trebuie. Sau ii fierbem gata curatati in apa sau la aburi. In timp ce cartofii fierb taiem ceapa, Punem intr-o tigaie baconul (kaizer, piept ardelenesc, pancetta affumicata) taiat bucati dupa gust si il lasam pina devine usor crocant, daca e nevoie mai adaugam putin ulei. Cind sunculita e prajita o luam din tigaie si in grasimea pe care a lasat-o punem ceapa, adaugam sare si lasam sa se inmoaie la foc foarte mic, trebuie sa devina transparenta si moale. Adaugati si 1-2 linguri de apa daca este nevoie, [u: f8bbf2119a]ceapa nu trebuie sa se arda[/u: f8bbf2119a]. Cind ceapa este gata adaugati in tigaie sunca deja prajita si cartofii curatati de coaja si taiati in bucati, Amestecati cu grija fara sa striviti cartofii si varsati totul intr-o tava. Puneti tava sub gratarul (grill) de la cuptor sau daca nu aveti gratar puneti in cuptorul incins la maxim pina cind se formeaza o crusta pe cartofi. Puteti insa sa lasati totul in tigaie si sa puneti tigaia pe flacara cea amare a aragazului la puterea maxima fara sa amestecati daca se poate, pina cind cartofii prind crusta.