Astazi va propun o mancare sanatoasa cum fac eu de obicei :) . Prefer sa gatesc cat de des este posibil la cuptor, mai ales in vasul roman pentru ca mancarea isi pastreaza foarte bine aroma si iese foarte frageda.

Punem bucatile de pui (eu am pus pt mine 2 pulpe, am mai pus cateva in plus pt cine a mai vrut sa guste ) intr-un vas termorezistest ( am folosit vasul roman ) si turnam peste el un amestec facut din 200 ml apa, o lingura ulei de masline, putina sare, piper, boia, ierburi aromate ( eu am pus telina ca imi place combinatia cu fasole galbena. Acoperim vasul cu capacul lui si in lasam la cuptorul preincins la 230 de grade pentru 30 de minute, eu am avut pui fermier ( asa se numeste aici in Franta) e echivalentul puiului de casa. Dupa 30 de minute scoatem vasul si adaugam legumele si catelul de usturoi zdrobit, mai completam cu putina apa daca trebuie. In vasul roman scade mai putin apa, daca faceti in vas de yena poate trebuie sa mai completati putina apa. Acoperim si mai lasam la cuptor inca 20 de minute la 220 de grade. Apa scade incet, trebuie sa ramana foarte putina, si puiul se rumeneste usor. A fost un meniu delicios, si usor de realizat.

Vasul roman trebuie tinut 30 de minute in apa inainte de utilizare ca sa emane in cuptor aburii in care pregateste mancarea.