Spalati rosiile si lasati la scurs. Decojiti rosiile. Taiati rosia in doua, pe linia ecuatorului, folosind un cutit de bucatarie sau unul zimtat. Indepartati semintele. Asezati fiecare jumatate de rosie cu fata taiata in jos si feliati la distante de 3- 6 mm. Folositi feliile ca atare sau taiati-le in fasii. Puneti 2- 3 felii de rosie pe lateral. Taiati din nou felii, la distante de 3- 6 mm, perpendiculare pe primele. La final veti avea niste fasii. Folositi fasiile ca atare sau taiati-le in cubulete. Aliniati fasiile si taiati-le transversal in cubulete de 3- 6 mm. Indepartati cubuletele taiate cu lama cutitului pentru a le separa de zona de lucru. Repetati operatiunile cu restul de jumatati de rosie taiate. Transferati cubuletele de rosii de pe tocator intr-un bol, folosind partea lata a cutitului.

Spalati rosiile si lasati la scurs. Decojiti rosiile. Taiati rosia in doua, pe linia ecuatorului, folosind un cutit de bucatarie sau unul zimtat. Indepartati semintele. Asezati fiecare jumatate de rosie cu fata taiata in jos si feliati la distante de 3- 6 mm. Folositi feliile ca atare sau taiati-le in fasii. Puneti 2- 3 felii de rosie pe lateral. Taiati din nou felii, la distante de 3- 6 mm, perpendiculare pe primele. La final veti avea niste fasii. Folositi fasiile ca atare sau taiati-le in cubulete. Aliniati fasiile si taiati-le transversal in cubulete de 3- 6 mm. Indepartati cubuletele taiate cu lama cutitului pentru a le separa de zona de lucru. Repetati operatiunile cu restul de jumatati de rosie taiate. Transferati cubuletele de rosii de pe tocator intr-un bol, folosind partea lata a cutitului.