Detalii Tocanita Bihoreana
Carnea se taie bucati potrivite, se sareaza si pe 100 ml de ulei se inabusa si se adauga apoi apa cat sa-l acopere si se lasa as fiarba la foc mic pana se inmoaie si ajunge inapoi pe untura si se pune deoparte. Creierul il oparim in apa cu sare la care punem si un pic de otet, il scoatem si il taiem bucati mai marunte. In cantitatea de ulei ramasa (eu am adaugat si o lingura de untura ) se caleste ceapa, ciupercile taiate marunt se adauga bulionul, piper, sare, boia, creierul taiat, mazarea si jumate de legatuta de patrunjel verde tocat marunt si il lasam asa 15 minute la calit amestecand mereu. Dupa cele 15 minute adaugam vinul, cele 2 oua proaspete si cealalta jumate de patrunjel amestecand energic in cratita si apoi totul se rastoarna peste carne si impreuna se lasa sa mai dea in clocot cca 5-10 minute.
Carnea se taie bucati potrivite, se sareaza si pe 100 ml de ulei se inabusa si se adauga apoi apa cat sa-l acopere si se lasa as fiarba la foc mic pana se inmoaie si ajunge inapoi pe untura si se pune deoparte. Creierul il oparim in apa cu sare la care punem si un pic de otet, il scoatem si il taiem bucati mai marunte. In cantitatea de ulei ramasa (eu am adaugat si o lingura de untura ) se caleste ceapa, ciupercile taiate marunt se adauga bulionul, piper, sare, boia, creierul taiat, mazarea si jumate de legatuta de patrunjel verde tocat marunt si il lasam asa 15 minute la calit amestecand mereu. Dupa cele 15 minute adaugam vinul, cele 2 oua proaspete si cealalta jumate de patrunjel amestecand energic in cratita si apoi totul se rastoarna peste carne si impreuna se lasa sa mai dea in clocot cca 5-10 minute.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
carne,
rosii,
bulion,
ulei,
mazare,
ciuperci,
vin,
porc,
tocanita