Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime Taiati capatul cu codita al ardeiului iute. Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua. Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime. Pasul 3: Taiati sferturile in fasii Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete. Pasul 4: Taiati cubulete Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm. Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele. Pasul 5: Maruntiti cubuletele Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate. Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.

Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime Taiati capatul cu codita al ardeiului iute. Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua. Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime. Pasul 3: Taiati sferturile in fasii Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete. Pasul 4: Taiati cubulete Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm. Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele. Pasul 5: Maruntiti cubuletele Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate. Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine. Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari. Aveti grija sa nu perforati manusa.