Detalii Gratin din Farfalle cu Sunca si Varza
Ingrediente:
-250 g paste fainoase,
tip farfalle -250 g sunca,
bacon sau kaizer,
taiat bucatele -1 varza alba,
circa 800 g -1 varza mica rosie,
circa 250 g -1 ceapa alba,
tocata marunt -1 ceapa rosie,
tocata marunt -2 linguri unt -2 lingurite zahar -4 linguri otet de vin rosu -1/2- 1 ardei iute,
taiat rondele,
dupa gust -2 oua -2 galbenusuri -300 g smantana grasa -1 lingura amidon -200 ml lapte -300 g cascaval ras,
emmentaler -1/4 lingurita chimen macinat -1/4 lingurita coriandru pudra -1/4 lingurita nucsoara rasa -paprika iute,
dupa gust -sare -piper,
proaspat macinat -unt pentru uns
Preancalziti cuptorul la 170 grade. Ungeti cu unt un vas termorezistent si presarati 1/3 din cascavalul ras. Dati deoparte. Fierbeti pastele fainoase conform indicatiilor de pe pachet si lasati la scurs. Taiati fideluta, cat mai fin, verzele curatate. Caliti in unt incins cepele, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand continuu. Stingeti cu otet si lasati inca 1-2 min sa fiarba. Adaugati varza, omogenizati cu siropul si lasati-o la inabusit 10 min, la foc potrivit, amestecand ocazional sau pana ce varza este inmuiata. Spre sfarsit puneti si rondelele de ardei iute. Dati deoparte. Inglobati bucatelele de sunca (bacon sau kaizer), farfalle scurse, condimentati cu chimen, coriandru si potriviti gustul de sare si piper. Puneti amestecul in vasul termorezistent si nivelati. Separat, intr-un bol, bateti ouale intregi cu galbenusurile, smantana, amidonul dizolvat in lapte, paprika, nucsoara si sare, piper, dupa gust. Turnati uniform peste amestecul din vasul termorezistent si presarati deasupra restul de cascaval ras. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 35- 45 min, la foc potrivit sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cat este cald.
Preancalziti cuptorul la 170 grade. Ungeti cu unt un vas termorezistent si presarati 1/3 din cascavalul ras. Dati deoparte. Fierbeti pastele fainoase conform indicatiilor de pe pachet si lasati la scurs. Taiati fideluta, cat mai fin, verzele curatate. Caliti in unt incins cepele, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand continuu. Stingeti cu otet si lasati inca 1-2 min sa fiarba. Adaugati varza, omogenizati cu siropul si lasati-o la inabusit 10 min, la foc potrivit, amestecand ocazional sau pana ce varza este inmuiata. Spre sfarsit puneti si rondelele de ardei iute. Dati deoparte. Inglobati bucatelele de sunca (bacon sau kaizer), farfalle scurse, condimentati cu chimen, coriandru si potriviti gustul de sare si piper. Puneti amestecul in vasul termorezistent si nivelati. Separat, intr-un bol, bateti ouale intregi cu galbenusurile, smantana, amidonul dizolvat in lapte, paprika, nucsoara si sare, piper, dupa gust. Turnati uniform peste amestecul din vasul termorezistent si presarati deasupra restul de cascaval ras. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 35- 45 min, la foc potrivit sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cat este cald.
Etichete:
oua,
ceapa,
cascaval,
varza,
rosii,
lapte,
unt,
ardei,
smantana,
vin,
zahar