- Frisca, laptele si cafeaua se pun intr-o oala, la foc mediu, amestecand usor, pana cand amestecul este aproape de temperatura de fierbere (aproximativ 5 minute). - Intre timp, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si sarea intr-un bol termorezistent pana cand compozitia isi dubleaza aproximativ volumul si se deschide la culoare. - Amestecul luat de pe foc se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri si zahar, amesctecand usor. - Amestecul rezultat se pune intr-o oala la foc mediu. Se amesteca usor, continuu cu o lingura din lemn pana cand compozitia devine mai densa (pana ramane urma degetului pe dosul lingurii din lemn) - aproximativ 1 - 2 minute (amestecul nu trebuie sa ajunga la fierbere). - Se pregateste baia de gheata (gheata se pune intr-un bol mare termorezistent iar peste aceasta se aseaza un al doilea bol termorezistent cu diametru mai mic). Compozitia luata de pe foc, se trece printr-o sita fina si se pune in baia de gheata , in bolul cu diametru mic. Se amesteca usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pana compozitia se raceste. - Bolul (termorezistent) cu diametru mic se indeparteaza din baia cu gheata, se acopera cu o folie din plastic si se pune la congelator pentru min. 4 ore.- Frisca, laptele si cafeaua se pun intr-o oala, la foc mediu, amestecand usor, pana cand amestecul este aproape de temperatura de fierbere (aproximativ 5 minute). - Intre timp, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si sarea intr-un bol termorezistent pana cand compozitia isi dubleaza aproximativ volumul si se deschide la culoare. - Amestecul luat de pe foc se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri si zahar, amesctecand usor. - Amestecul rezultat se pune intr-o oala la foc mediu. Se amesteca usor, continuu cu o lingura din lemn pana cand compozitia devine mai densa (pana ramane urma degetului pe dosul lingurii din lemn) - aproximativ 1 - 2 minute (amestecul nu trebuie sa ajunga la fierbere). - Se pregateste baia de gheata (gheata se pune intr-un bol mare termorezistent iar peste aceasta se aseaza un al doilea bol termorezistent cu diametru mai mic). Compozitia luata de pe foc, se trece printr-o sita fina si se pune in baia de gheata , in bolul cu diametru mic. Se amesteca usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pana compozitia se raceste. - Bolul (termorezistent) cu diametru mic se indeparteaza din baia cu gheata, se acopera cu o folie din plastic si se pune la congelator pentru min. 4 ore. Sursa reteta: Sweet Scoops - Shelly Kaldunski ( Espresso ice cream ).