Puneti la fiert fructele spalate cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja este crapata si pulpa desprinsa de sambure (aproximativ 10- 15 min). Scurgeti apa si separat treceti fructele printr-o sita pentru a le separa de samburi si pielita. Puneti la fiert pasta obtinuta, circa 20- 25 min, amestecand mereu, pana ce incepe sa se ingroase. Adaugati zaharul si zaharul vanilat sau scortisoara si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce pasta este bine ingrosata. Turnati fierbinte in borcane sterilizate si dati rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet. Etichetati si dati la camara. Serviti pasta gustoasa, unsa pe felii de paine proaspata sau cu clatite.

Puneti la fiert fructele spalate cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja este crapata si pulpa desprinsa de sambure (aproximativ 10- 15 min). Scurgeti apa si separat treceti fructele printr-o sita pentru a le separa de samburi si pielita. Puneti la fiert pasta obtinuta, circa 20- 25 min, amestecand mereu, pana ce incepe sa se ingroase. Adaugati zaharul si zaharul vanilat sau scortisoara si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce pasta este bine ingrosata. Turnati fierbinte in borcane sterilizate si dati rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet. Etichetati si dati la camara. Serviti pasta gustoasa, unsa pe felii de paine proaspata sau cu clatite. * Prunele japoneze seamana cu corcodusele rosii; ele provin de la Prunul japonez (Ume Kyoto) - pom fructifer ce are frunzele rosii, iar florile sun roz- rosietice. Se poate inmulti de pe sambure. Coapte, prunele japoneze sunt foarte dulci si zemoase, cu pulpa rosie, care nu se desprinde de sambure. Fructele imprima pastei sau altui preparat o aroma aparte si un gust dulce.