Merele se curata de coaja, se inlatura cotorul si se taie in bucatele foarte mici. Se pudreaza cu scortisoara si nucsoara si se amesteca usor. Se bat albusele spuma tare cu un praf de sare si zaharul pus pe rand. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, incet sa nu spargem spuma. Se adauga apoi merele si se omogenizeaza. Se pun in tava de chec unsa cu unt sau cu ulei si fainata. Se coace la 180 c circa 30-40 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea. . Se pudreaza si se serveste rece.

Merele se curata de coaja, se inlatura cotorul si se taie in bucatele foarte mici. Se pudreaza cu scortisoara si nucsoara si se amesteca usor. Se bat albusele spuma tare cu un praf de sare si zaharul pus pe rand. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, incet sa nu spargem spuma. Se adauga apoi merele si se omogenizeaza. Se pun in tava de chec unsa cu unt sau cu ulei si fainata. Se coace la 180 c circa 30-40 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea. . Se pudreaza si se serveste rece. comentariile mele Am adus cu mine cateva reviste de integrame din Romania si cum am gasit intr-una o reteta de chec si mi-am spus sa o incerc sa vad ce iese (oricum aveam cateva albuse in congelator) . Cine a postat reteta ori este o persoana care nu este pretentioasa ori nu cunoaste gustul unei prajituri bune cu mere. A iesit ok, destul de bunuta dar pentru gustul meu cam fara arome si deloc dulce. Am adaugat eu ceva aroma in plus dar nu a fost destul. Daca am sa mai il pregatesc inca odata am sa o modific destul de substantial reteta. Totusi am sa o postez, asta in cazul in care ii place cuiva un chec mai putin dulce si mai moale/umed. Noi in general nu ne impacam cu checurile pentru ca sant cam seci, asta este destul de umed, nu se opreste in gat. Daca totusi cineva il incearca il sfatuiesc sa puna mai mult zahar sau sa amestece merele cu zahar si scortisoara mai mult decat este prevazut in reteta si sa adauge si nuci si coaja de lamaie din belsug. Am sa dau reteta cum este ea, din cantitatea asta ies doua bucati. Eu am facut doar o jumatate de portie La reteta asta eu am mai adaugat niste rom cand am batut albusurile pentru a grabi topirea zaharului, am scos nucsoara si am adaugat coaja de lamaie. Pentru cine vrea, as sfatui sa adauge nuci si coaja de lamaie mai multa precum si niste merisoare daca aveti cumva (sau stafide) si merele sa le amestece si cu putin zahar pe langa scortisoara. Noi am servit cu o crema de branza amestecata cu scortisoara si a fost ok.