Aceasta mancare este un amestec de influenta maghiara (gulyasul) cu italiana (gnocchi din cartofi) si cu olteneasca (eu )Se caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.

Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si cateva linguri de pasta de tomate si mai adaugam putina apa calduta sau daca aveti ramasa niste supa de legume calduta.

Apoi separat fierbem cartofii cubulete si morcovii taiati rondelute.

Morcovii se vor adauga in cratita cu carnea si ceapa.

Cartofii fierti bine se scurg de apa si se paseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu faina si un ou si sare mare.

Se amesteca bine si se framanta un aluat foarte pufos.

Se face un sul lung si subtire si se taie bucatele care apoi se rotunjesc in causul palmelor si se inteapa cu o furculita sau cu o forma ondulata pentru un aspect mai frumos.

Se dau drumul intr-o cratita cu apa cu sare clocotita .

Se fierb pana se umfla cu focul dat mai mic si cu capac, la fel ca galustele de gris.

Apoi le lasam la cald.

Revenim la cratita noastra unde carnea trebuie safie moale si zeama sa acopere mereu carnea.

Daca scade sau se ingrosa mai adugam apa sau supa limpede.

Cand e gata adaugam si rondelute mici de ardei iute, patrun jelul si mararul verde tocat si amestecam putin pe foc,apoi stingem si adaugam si galustele sau daca vreti le puteti servi separat in farfurie sau bol.daca aveti curte este ideal sa pregatiti gulasul afara in ceaunul pe foc de lemne.