Detalii Ficatei de pui si carnati cu ciuperci si garnitura de orez
Ingrediente:
500 gr,
ficatei 200 gr,
ciuperci (am folosit din conserva) 100-150 gr,
carnati taiati 1 cepa taiata marunt 100 ml,
vin alb 100 gr,
orez 300-350 ml,
supa de legume sau pui 3-4 linguri ulei 1 lingura bulion de ardei sau folosim boia de ardei dulce sare,
piper,
maghiran,
coriandru,
verdeata taiata marunt
Rumenim ficateii in 2 linguri de ulei, adaugam din cand in cand si putina apa, punem capac si lasam 4-5 min. Intr-o tigaie mai mare sau cratita, calim ceapa in uleiul ramas, adaugam si ciupercile, punem si carnatii, mai lasam inca 3-4min. Adaugam si putina verdeata taiata marunt. Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (adaugam si putina apa sau supa ) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine. Dupa ce ficateii sau rumenit, ii adaugam peste ceapa+carnatii+ciupercile, punem bulionul de ardei ( sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, adugam si vinul punem si mirodeniile, potrivim de sare si piper. Dam la cuptor pentru 15-20 min. Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine. Facem si garnitura, respectiv, orezul fiert in supa de legume sau pui. Servim orezul cu ficateii si ciupercile. Pe deasupra se poate pune si cascaval ras. Este o mancare delicioasa si aspectuoasa.
Rumenim ficateii in 2 linguri de ulei, adaugam din cand in cand si putina apa, punem capac si lasam 4-5 min. Intr-o tigaie mai mare sau cratita, calim ceapa in uleiul ramas, adaugam si ciupercile, punem si carnatii, mai lasam inca 3-4min. Adaugam si putina verdeata taiata marunt. Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (adaugam si putina apa sau supa ) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine. Dupa ce ficateii sau rumenit, ii adaugam peste ceapa+carnatii+ciupercile, punem bulionul de ardei ( sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, adugam si vinul punem si mirodeniile, potrivim de sare si piper. Dam la cuptor pentru 15-20 min. Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine. Facem si garnitura, respectiv, orezul fiert in supa de legume sau pui. Servim orezul cu ficateii si ciupercile. Pe deasupra se poate pune si cascaval ras. Este o mancare delicioasa si aspectuoasa.
Etichete:
verdeata,
pui,
carne,
orez,
bulion,
supe,
ardei,
ulei,
ciuperci,
vin,
carnati,
retete fara gluten,
retete fara lactoza