Am spalat si taiat capetele dovleceilor si apoi i-am taiat in cuburi. Asezati in tigaia cu fund gros impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare, lasati sa se caleasca la foc foarte mic, amestecind din cind in cind.. Dovleceii se vor inmuia si o sa iasa zeama din ei pe cit posibil,, Deci rezulta moi, copti si uscati, fara zeama in tigaie. Ii lasam la racit si apoi ii mixam in blender, mixer vertical. Punem o oala cu apa la fiert si in timpul asta pregatim compozitia de gnocchi. Adaugam faina in crema de dovlecel i amestecam. Punem brinza intr-un cstron si varsam peste ea laptele la temperatura camerei sau putin caldut, nu cal si nu clocotit. Amestecam putin cu o lingura ca brinza sa se topeasca in lapte, Lasam amestecul si pregatim galustele, intre timp mai amestecam din cind in cind si o sa vedeti cum se topeste incet, incet. Nu trebuie sa se topeasca de tot se va topi mai bine daca punem galustele calde in ea sau daca la sfirsit introducem crema de lapte si brinza impreuna cu galustele pentru citeva minute in cuptorul cald sau incalzim totul in tigaie pe aragaz, cu mare grija sa nu clocoteasca crema de brinza. . Cind apa clocoteste dam focul la minim, trebuie ca apa sa pastreze temperatura ridicata dar sa nu clocoteasca, asa cum facem pentru toate tipurile de galusti. Eu am pus gnocchi cu lingurita, udam mi intii lingurita in apa din oala si apoi luam o parte din compozitie, introducem lingurita in apa din oala si galusca va cadea singura la fundul oalei. Continuam pina cind am pus destule galuste si sunt toate pe fundul oalei, nu puneti prea multe, nu vor avea loc unde sa se ridice la suprafata. De cind se ridica la suprafata mai le lasati 1 minut (atentie apa nu trebuie sa clocoteasca caci se rup galustele). Apoi le luam cu paleta gaurita si le asezam intr-un vas, castron, o tigaie sau unde vreti voi. Continuam pina terminam toata compozitia. La sfirsit alegeti varianta preferata puneti toate galustele / gnocchi in crema de lapte si brinza intr-un vas rezistent si introduceti un minut in cuptorul incalzit sau puenti crema de lapte si brinza in tigaie, adaugati gnocchi si incalziti pe focul aragazului foarte putin, numai pina cind se vor incalzi fara ca sa fiarba crema de brinza. Puteti varsa compozitia de gnocchi care etse destul de moale intr-o punga, ii taiati un colt si lasati sa curga in apa firta (care nu clocoteste) bucati cit unghia de aluat, Fiind foarte mici cind se ridica la suprafata le luati imediat cu paleta cu gaurele caci sunt deja coapte (spre deosebire de cele puse cu lingurita care sunt mai mari si deci au nevoie de 1 minut in plus ca sa fie gata si in interior). Gnocchi se pot face si cu cartof fiert in aluat. Dupa cum va plac voua.

Am spalat si taiat capetele dovleceilor si apoi i-am taiat in cuburi. Asezati in tigaia cu fund gros impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare, lasati sa se caleasca la foc foarte mic, amestecind din cind in cind.. Dovleceii se vor inmuia si o sa iasa zeama din ei pe cit posibil,, Deci rezulta moi, copti si uscati, fara zeama in tigaie. Ii lasam la racit si apoi ii mixam in blender, mixer vertical. Punem o oala cu apa la fiert si in timpul asta pregatim compozitia de gnocchi. Adaugam faina in crema de dovlecel i amestecam. Punem brinza intr-un cstron si varsam peste ea laptele la temperatura camerei sau putin caldut, nu cal si nu clocotit. Amestecam putin cu o lingura ca brinza sa se topeasca in lapte, Lasam amestecul si pregatim galustele, intre timp mai amestecam din cind in cind si o sa vedeti cum se topeste incet, incet. Nu trebuie sa se topeasca de tot se va topi mai bine daca punem galustele calde in ea sau daca la sfirsit introducem crema de lapte si brinza impreuna cu galustele pentru citeva minute in cuptorul cald sau incalzim totul in tigaie pe aragaz, cu mare grija sa nu clocoteasca crema de brinza. . Cind apa clocoteste dam focul la minim, trebuie ca apa sa pastreze temperatura ridicata dar sa nu clocoteasca, asa cum facem pentru toate tipurile de galusti. Eu am pus gnocchi cu lingurita, udam mi intii lingurita in apa din oala si apoi luam o parte din compozitie, introducem lingurita in apa din oala si galusca va cadea singura la fundul oalei. Continuam pina cind am pus destule galuste si sunt toate pe fundul oalei, nu puneti prea multe, nu vor avea loc unde sa se ridice la suprafata. De cind se ridica la suprafata mai le lasati 1 minut (atentie apa nu trebuie sa clocoteasca caci se rup galustele). Apoi le luam cu paleta gaurita si le asezam intr-un vas, castron, o tigaie sau unde vreti voi. Continuam pina terminam toata compozitia. La sfirsit alegeti varianta preferata puneti toate galustele / gnocchi in crema de lapte si brinza intr-un vas rezistent si introduceti un minut in cuptorul incalzit sau puenti crema de lapte si brinza in tigaie, adaugati gnocchi si incalziti pe focul aragazului foarte putin, numai pina cind se vor incalzi fara ca sa fiarba crema de brinza. Puteti varsa compozitia de gnocchi care etse destul de moale intr-o punga, ii taiati un colt si lasati sa curga in apa firta (care nu clocoteste) bucati cit unghia de aluat, Fiind foarte mici cind se ridica la suprafata le luati imediat cu paleta cu gaurele caci sunt deja coapte (spre deosebire de cele puse cu lingurita care sunt mai mari si deci au nevoie de 1 minut in plus ca sa fie gata si in interior). Gnocchi se pot face si cu cartof fiert in aluat. Dupa cum va plac voua.