Intr-un vas se bat spuma ouale cu zaharul, adaugam si untul amestecam bine, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se adauga alternativ, faina si lapte, omogenizand bine. Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut. Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30min. Dupa ce se raceste bine blatul, taiem marginile, de jur inprejur. Blatul ramas il insiropam cu 150ml. sirop fiert si racit (apa si zahar). Se pun stafidele la inmuiat cu esenta de rom. Se opareste nuca cu cafeaua fierbinte, lasam apoi sa se raceasca bine. Este bine ca aceste doua operatii sa le facem la inceput, se raceste nuca si se inmoaie si stafidele pana facem crema. Se freaca spuma untul (margarina) cu zaharul, se adauga nuca, cacao, stafidele si marginile blatului maruntite. Omogenizam bine. Pe blatul insiropat, intindem crema, apoi dam la rece. Se poate orna cu: glazura de cacao/ciocolata, nuca de cocos sau frisca.

Intr-un vas se bat spuma ouale cu zaharul, adaugam si untul amestecam bine, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se adauga alternativ, faina si lapte, omogenizand bine. Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut. Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30min. Dupa ce se raceste bine blatul, taiem marginile, de jur inprejur. Blatul ramas il insiropam cu 150ml. sirop fiert si racit (apa si zahar). Se pun stafidele la inmuiat cu esenta de rom. Se opareste nuca cu cafeaua fierbinte, lasam apoi sa se raceasca bine. Este bine ca aceste doua operatii sa le facem la inceput, se raceste nuca si se inmoaie si stafidele pana facem crema. Se freaca spuma untul (margarina) cu zaharul, se adauga nuca, cacao, stafidele si marginile blatului maruntite. Omogenizam bine. Pe blatul insiropat, intindem crema, apoi dam la rece. Se poate orna cu: glazura de cacao/ciocolata, nuca de cocos sau frisca.