Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce o jumatate din ea. Sucul rezultat, se amesteca cu uleiul de masline. Fileul de somon se aseaza in tava pentru cuptor, se sareaza si pipereaza f. bine. Deasupra se pune sosul de lamaie si ulei, si se unge bine pe ambele parti. Se lasa sa stea asa, la temperatura camerei pentru 15 minute. Intre timp se taie marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul verde si se amesteca toate trei intr-un castron. Se adauga amestecul de verdeturi peste somon si se acopera bine toata suprafata. In jurul somonului, se adauga vinul alb. Se baga tava in cuptor la 425F (218C) si se tine exact 10-12 minute (eu l-am tinut exact 12 minute). Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminium si se lasa astfel acoperit pentru 10 minute. Se garniseste somonul cu jumatatea de lamaie ramasa, taiata felii. Pofta Buna! Este f. delicios somonul pregatit asa si nu este uscat deloc. Secretul este sa nu fie tinut in exces la cuptor, altfel se usuca si-si pierde din aroma:!:Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce o jumatate din ea. Sucul rezultat, se amesteca cu uleiul de masline. Fileul de somon se aseaza in tava pentru cuptor, se sareaza si pipereaza f. bine. Deasupra se pune sosul de lamaie si ulei, si se unge bine pe ambele parti. Se lasa sa stea asa, la temperatura camerei pentru 15 minute. Intre timp se taie marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul verde si se amesteca toate trei intr-un castron. Se adauga amestecul de verdeturi peste somon si se acopera bine toata suprafata. In jurul somonului, se adauga vinul alb. Se baga tava in cuptor la 425F (218C) si se tine exact 10-12 minute (eu l-am tinut exact 12 minute). Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminium si se lasa astfel acoperit pentru 10 minute. Se garniseste somonul cu jumatatea de lamaie ramasa, taiata felii. Pofta Buna! Este f. delicios somonul pregatit asa si nu este uscat deloc. Secretul este sa nu fie tinut in exces la cuptor, altfel se usuca si-si pierde din aroma:!: Reteta am gasit-o pe foodnetwork sub numele de Roasted salmon with green herbs!