Detalii Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline
Coaceti vinetele in cuptor, decojiti-le si lasati-le la scurs. Coaceti ardeii tot in cuptor. Puneti-i intr-un vas si acoperiti-i cu un capac sau folie de aluminiu. Lasati-i cam 20 de minute sa se abureasca. Curatati ardeii de pielite si eliminati cotorul. Tocati vinetele si ardeii cu un cutit. Pentru o consistente mai rustica ii puteti taia si fasii. Daca vreti sa fie mai fina ... cremoasa,, tocati ingredientele prin masina de tocat. Puneti uleiul intr-o oala adanca suficient de incapatoare cat sa cuprinda toate ingredientele. Incalziti suficient uleiul nu foarte mult si puneti ceapa taiata. Sotati-o la foc micut, sa devina transparenta, adaugati vinetele si ardeii, amestecati bine. Adaugati bulionul si foile de dafin. Fierbeti totul la foc potrivit, catre mic pana cand zacusca este legata si uleiul s-a ridicat la suprafata. Cand vedeti ca este aproape gata, puneti maslinele (cate vreti) intregi sau taiate rondele.. asa cum am facut eu. Adaugati sare si piper dupa gust, scoateti foile de dafin, amestecati bine. Mai dati un clocot si este gata, opriti focul. Intre timp ce fierbe zacusca, spalati si uscati borcanele, capacele. Sterilizati borcanele in cuptorul cu microunde circa 1 minut la putere maxima. In borcanele calde, turnati zacusca gata fiarta si astupati imediat cu capace. Acoperiti borcanele cu o fata de masa sau patura si lasati-le sa se raceasca lent. Pastrati borcanele cu zacusca in locuri racoroase si uscate.
Coaceti vinetele in cuptor, decojiti-le si lasati-le la scurs. Coaceti ardeii tot in cuptor. Puneti-i intr-un vas si acoperiti-i cu un capac sau folie de aluminiu. Lasati-i cam 20 de minute sa se abureasca. Curatati ardeii de pielite si eliminati cotorul. Tocati vinetele si ardeii cu un cutit. Pentru o consistente mai rustica ii puteti taia si fasii. Daca vreti sa fie mai fina ... cremoasa,, tocati ingredientele prin masina de tocat. Puneti uleiul intr-o oala adanca suficient de incapatoare cat sa cuprinda toate ingredientele. Incalziti suficient uleiul nu foarte mult si puneti ceapa taiata. Sotati-o la foc micut, sa devina transparenta, adaugati vinetele si ardeii, amestecati bine. Adaugati bulionul si foile de dafin. Fierbeti totul la foc potrivit, catre mic pana cand zacusca este legata si uleiul s-a ridicat la suprafata. Cand vedeti ca este aproape gata, puneti maslinele (cate vreti) intregi sau taiate rondele.. asa cum am facut eu. Adaugati sare si piper dupa gust, scoateti foile de dafin, amestecati bine. Mai dati un clocot si este gata, opriti focul. Intre timp ce fierbe zacusca, spalati si uscati borcanele, capacele. Sterilizati borcanele in cuptorul cu microunde circa 1 minut la putere maxima. In borcanele calde, turnati zacusca gata fiarta si astupati imediat cu capace. Acoperiti borcanele cu o fata de masa sau patura si lasati-le sa se raceasca lent. Pastrati borcanele cu zacusca in locuri racoroase si uscate.