Alegeti dovlecei proaspeti, tineri si care nu au samburi mari sau lemnosi. Spalati bine dovleceii, stergeti-i si folositi-i cu coaja cu tot. Taiati-i rondele subtiri (1, 5- 2 mm grosime) si apoi rondelele in bastonase (cam de marimea betelor de chibrit). Puneti bastonasele in amestecul de faina cu sare, piper si apa (pusa treptat sa nu se faca cocoloase) si omogenizati. Incingeti o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si puneti in mijloc cca 2-3 linguri cu varf din compozitia cu dovlecei. Presati usor amestecul cu dosul lingurii pentru a-l intinde, nivela si a-i da o forma pe cat posibil rotunda. Intoarceti dupa 2-3 min. Daca nu este suficient de rumena, o mai puteti intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata. Pastrati la cald. Procedati la fel pana ce terminati intreaga compozitie. Sosul: amestecati sosul de soia cu ceapa si ardeiul iute, ambele tocate foarte marunt si usturoiul pisat. Serviti clatitele calde cu mana, rupand bucati din ele si inmuiati-le in sosul de soia.

Alegeti dovlecei proaspeti, tineri si care nu au samburi mari sau lemnosi. Spalati bine dovleceii, stergeti-i si folositi-i cu coaja cu tot. Taiati-i rondele subtiri (1, 5- 2 mm grosime) si apoi rondelele in bastonase (cam de marimea betelor de chibrit). Puneti bastonasele in amestecul de faina cu sare, piper si apa (pusa treptat sa nu se faca cocoloase) si omogenizati. Incingeti o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si puneti in mijloc cca 2-3 linguri cu varf din compozitia cu dovlecei. Presati usor amestecul cu dosul lingurii pentru a-l intinde, nivela si a-i da o forma pe cat posibil rotunda. Intoarceti dupa 2-3 min. Daca nu este suficient de rumena, o mai puteti intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata. Pastrati la cald. Procedati la fel pana ce terminati intreaga compozitie. Sosul: amestecati sosul de soia cu ceapa si ardeiul iute, ambele tocate foarte marunt si usturoiul pisat. Serviti clatitele calde cu mana, rupand bucati din ele si inmuiati-le in sosul de soia.