- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. - Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. - Rosiile cherry se spala si se taie marunt (eu am taiat fiecare rosioara in patru sferturi apoi fiecare sfert la randul sau in doua jumatati). - Spanacul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurge bine de apa. - Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si apoi usturoiul taiate marunt. Ceapa si usturoiul se calesc putin pana se inmoaie. - Se adauga rosiile cherry si se amesteca usor, timp de cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte. - Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca usor cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se incalzeste cuptorul la 175 grade c. - Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin. - Se imparte compozitia pregatita in patru parti, fiecare parte se pune intr-un vas Ramekin si se niveleaza suprafata cu ajutorul unei lingurite. - In compozitia pregatita se formeaza apoi un locas cu ajutorul unei lingurite. In fiecare locas se pune un ou. - Se adauga la suprafata branza rasa (dupa preferinte). - Vasele Ramekin se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pe nivelul intermediar al acestuia la foc mediu - mic, pana compozitia dobandeste la suprafata o culoare frumoasa, aurie iar albusul se coaguleaza (sau pana cand ouale sunt preparate termic asa cum doriti).- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. - Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. - Rosiile cherry se spala si se taie marunt (eu am taiat fiecare rosioara in patru sferturi apoi fiecare sfert la randul sau in doua jumatati). - Spanacul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurge bine de apa. - Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si apoi usturoiul taiate marunt. Ceapa si usturoiul se calesc putin pana se inmoaie. - Se adauga rosiile cherry si se amesteca usor, timp de cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte. - Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca usor cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se incalzeste cuptorul la 175 grade c. - Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin. - Se imparte compozitia pregatita in patru parti, fiecare parte se pune intr-un vas Ramekin si se niveleaza suprafata cu ajutorul unei lingurite. - In compozitia pregatita se formeaza apoi un locas cu ajutorul unei lingurite. In fiecare locas se pune un ou. - Se adauga la suprafata branza rasa (dupa preferinte). - Vasele Ramekin se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pe nivelul intermediar al acestuia la foc mediu - mic, pana compozitia dobandeste la suprafata o culoare frumoasa, aurie iar albusul se coaguleaza (sau pana cand ouale sunt preparate termic asa cum doriti). Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 4 portii. Sursa reteta: Tapas - Retete clasice cu temperament spaniol - Naumann & Gobel.