Pasul 1. Taiati varza pe jumatate Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune. Pasul 2. Taiati in sferturi Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor. Pasul 3. Indepartati cotorul Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi. Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente. Varza se desface in zdrente despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior. Zdrentele puteti sa le folositi la gatit sau la salata.

Pasul 1. Taiati varza pe jumatate Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune. Pasul 2. Taiati in sferturi Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor. Pasul 3. Indepartati cotorul Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi. Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente. Varza se desface in zdrente despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior. Zdrentele puteti sa le folositi la gatit sau la salata.