Detalii Mustati de cazac (reteta din Ucraina)
Se pun spaghetele,din acelea mai groase si de buna calitate, sa fiarba in apa clocotita cu sare, se tin circa jumatate timp de coacere. Le scoatem din apa in care au fiert si le punem in apa rece. Intre timp luam fasia de carne,de preferat sa nu fie prea mare si nici prea groasa (lunga maxim 8 cm. si 3 mm groasa), asa incat sa nu fim nevoiti sa rulam prea multe ori. Este important, deoarece asa se fierb mai repede si spaghetele in final raman intregi, nu se flescaiesc. Deasupra feliei presaram o lingurita de parmezan (cascaval), apoi punem cateva spaghete (10-12), asa incat sa iasa de o parte si alta a feliei, rulam si inchidem cu o scobitoare. Dupa ce am preparat toate rulourile, le punem in tigaie cu 2 linguri ulei si le rumenim cate 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem si le punem deoparte. In aceasi tigaie punem ceapa tocata cat mai marunt cu inca o lingura de ulei, o calim (nu prajim), asa incat sa-si dezvolte aroma iar apoi adaugam sosul de rosii, ketchup, maioneza si putina supa. Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adaugam rulourile, daca este nevoie supa, asa incat rulourile sa fie acoperite de sos. Daca ne place, putem sa adaugam putin ketchup in loc de supa. Lasam sa fiarba,la foc potrivit, se sareaza daca este nevoie. Daca rulourile sunt mai subtiri in maxim 15 minute, sunt gata.
Se pun spaghetele,din acelea mai groase si de buna calitate, sa fiarba in apa clocotita cu sare, se tin circa jumatate timp de coacere. Le scoatem din apa in care au fiert si le punem in apa rece. Intre timp luam fasia de carne,de preferat sa nu fie prea mare si nici prea groasa (lunga maxim 8 cm. si 3 mm groasa), asa incat sa nu fim nevoiti sa rulam prea multe ori. Este important, deoarece asa se fierb mai repede si spaghetele in final raman intregi, nu se flescaiesc. Deasupra feliei presaram o lingurita de parmezan (cascaval), apoi punem cateva spaghete (10-12), asa incat sa iasa de o parte si alta a feliei, rulam si inchidem cu o scobitoare. Dupa ce am preparat toate rulourile, le punem in tigaie cu 2 linguri ulei si le rumenim cate 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem si le punem deoparte. In aceasi tigaie punem ceapa tocata cat mai marunt cu inca o lingura de ulei, o calim (nu prajim), asa incat sa-si dezvolte aroma iar apoi adaugam sosul de rosii, ketchup, maioneza si putina supa. Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adaugam rulourile, daca este nevoie supa, asa incat rulourile sa fie acoperite de sos. Daca ne place, putem sa adaugam putin ketchup in loc de supa. Lasam sa fiarba,la foc potrivit, se sareaza daca este nevoie. Daca rulourile sunt mai subtiri in maxim 15 minute, sunt gata. Este important sa utilizam spaghete destul de groase si de buna calitate, asa incat, sa nu se rupa la fierbere. Carne sa fie destul de subtire, asa se face mai repede si nici spaghetele nu se flescaiesc.