Detalii Peste cu telina si sos de portocale
Condimentam pestele cu sare, piper, zeama de lamaie si condimente pentru peste. Dam la rece acoperit cu o folie alimentara, pentru 30 min. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa, telina si morcovul, calim 3-4 min. la foc mic. Turnam apo 150-200 ml. apa sau supa de legume, punem un capac (acoperim tigaia) si lasam sa fiarba cu focul mic 10-15 min. Spalam portocala bine. Razuim pe razatoare mica coaja si stoarcem zeama. Le punem intr-un bol (castronel), adaugam uleiul ramas, sare, piper, si 150 ml. apa. Amestecam bine, pana obtinem un amestec omogen. Intr-un vas care merge la cuptor, punem amestecul de legume, asezam pestele si turnam sosul de portocale. Dam la cuptor, pentru 25-30 min. la foc potrivit. Pestele trebuie sa fie rumenit frumos pe deasupra.
Condimentam pestele cu sare, piper, zeama de lamaie si condimente pentru peste. Dam la rece acoperit cu o folie alimentara, pentru 30 min. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa, telina si morcovul, calim 3-4 min. la foc mic. Turnam apo 150-200 ml. apa sau supa de legume, punem un capac (acoperim tigaia) si lasam sa fiarba cu focul mic 10-15 min. Spalam portocala bine. Razuim pe razatoare mica coaja si stoarcem zeama. Le punem intr-un bol (castronel), adaugam uleiul ramas, sare, piper, si 150 ml. apa. Amestecam bine, pana obtinem un amestec omogen. Intr-un vas care merge la cuptor, punem amestecul de legume, asezam pestele si turnam sosul de portocale. Dam la cuptor, pentru 25-30 min. la foc potrivit. Pestele trebuie sa fie rumenit frumos pe deasupra.
Se poate servi simplu, sau cu garnituri de cartofi natur, orez .