Acest tort il dedic tuturor celor din zodia sagetator, a fost facut pentru o mama fericita. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare bine, bine, astfel incat atunci cand intoarcem castronul sa nu cada spuma. Se adauga 2 linguri de zahar din cele 8 linguri. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga uleiul, faina si nuca. Se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copt, diametrul tavii mele e de 24 cm. Se hidrateaza gelatina in putina apa, se lasa 10 minute, apoi se pune la microunde sau pe baie de aburi, se bate frisca adaugam mierea si laptele si apoi gelatina. Am impartit crema in doua parti egale si in jumatate am adaugat gocce de ciocolata. Am taiat blatul in trei, am tapetat tava in care s-a copt cu folie alimentara si am asamblat tortul: un strat blat insiropat cu un sirop facut din apa zahar, coaja de lamaie si vanilie, un strat crema, blat, crema, blat, se pune la rece macar 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu pasta de zahar. De data asta, din lipsa de timp, am cumparat pasta de zahar.

Acest tort il dedic tuturor celor din zodia sagetator, a fost facut pentru o mama fericita. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare bine, bine, astfel incat atunci cand intoarcem castronul sa nu cada spuma. Se adauga 2 linguri de zahar din cele 8 linguri. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga uleiul, faina si nuca. Se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copt, diametrul tavii mele e de 24 cm. Se hidrateaza gelatina in putina apa, se lasa 10 minute, apoi se pune la microunde sau pe baie de aburi, se bate frisca adaugam mierea si laptele si apoi gelatina. Am impartit crema in doua parti egale si in jumatate am adaugat gocce de ciocolata. Am taiat blatul in trei, am tapetat tava in care s-a copt cu folie alimentara si am asamblat tortul: un strat blat insiropat cu un sirop facut din apa zahar, coaja de lamaie si vanilie, un strat crema, blat, crema, blat, se pune la rece macar 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu pasta de zahar. De data asta, din lipsa de timp, am cumparat pasta de zahar.