Detalii Remo
Blat Albusurile se bat zdravan cu 10 linguri zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La final, se adauga pe rand cele doua linguri de cacao si esenta de vanilie. Se pune blatul la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus pe ventilatie la 180 grade). Eu am folosit tava de la cuptor, adica una mare. Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit. Cand e rece, se taie in doua jumatati (obtinand astfel un blat jos si un blat deasupra, atunci cand vom ansambla prajitura). Crema Se pun frisca si ciocolata la foc foarte mic, si se amesteca usor pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit, apoi se pune in frigider pentru o racire mai accentuata. Cand compozitia este foarte foarte rece, se bate cu mixerul pana cand devinde o crema inchegata, foarte fina. Asamblarea Un strat al blatului se unge cu dulceata de visine, apoi se pune crema alba si feliile de la 2 banane. Peste acestea se pune celalalt strat de blat si se decoreaza dupa placere cu o glazura obtinuta din ciocolata neagra topita in cateva linguri de frisca. Puteti presara si cativa fulgi de migdale. Eu am tapetat o tava adanca cu folie si acolo am asamblat totul, o sa vedeti la poze. Este foarte cremoasa.
Blat Albusurile se bat zdravan cu 10 linguri zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La final, se adauga pe rand cele doua linguri de cacao si esenta de vanilie. Se pune blatul la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus pe ventilatie la 180 grade). Eu am folosit tava de la cuptor, adica una mare. Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit. Cand e rece, se taie in doua jumatati (obtinand astfel un blat jos si un blat deasupra, atunci cand vom ansambla prajitura). Crema Se pun frisca si ciocolata la foc foarte mic, si se amesteca usor pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit, apoi se pune in frigider pentru o racire mai accentuata. Cand compozitia este foarte foarte rece, se bate cu mixerul pana cand devinde o crema inchegata, foarte fina. Asamblarea Un strat al blatului se unge cu dulceata de visine, apoi se pune crema alba si feliile de la 2 banane. Peste acestea se pune celalalt strat de blat si se decoreaza dupa placere cu o glazura obtinuta din ciocolata neagra topita in cateva linguri de frisca. Puteti presara si cativa fulgi de migdale. Eu am tapetat o tava adanca cu folie si acolo am asamblat totul, o sa vedeti la poze. Este foarte cremoasa. Rece!