Detalii Chocolate-Espresso Snowcaps
- Ciocolata se topeste in bain-marie si se lasa sa se raceasca. - Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, cacao, cafeaua instant, praful de copt, sarea (dupa ce am amestecat ingredientele cu o spatula, le-am cernut din nou prin sita). - Se mixeaza intr-un alt bol, (la viteza mica de mixare) untul si zaharul pudra, pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa. - Se adauga oul si se mixeaza compozitia (la o viteza superioara de mixare), pana compozitia obtinuta devine omogena. Se descreste apoi viteza de mixare. - Se adauga ciocolata topita si racita in prealabil. Se mixeaza ingredientele in continuare (la viteza mica de mixare) pana se obtine un amestec omogen, cremos. - Se adauga treptat amestecul de faina, cacao, cafea, praf de copt si sare pregatit anterior. Se continua mixarea (la viteza inferioara) pana cand amestecul este complet incorporat. - Se adauga laptele si se continua mixarea, pana la obtinerea unui amestec omogen. - Compozitia obtinuta se inveleste in 2-3 straturi de folie alimentara din plastic si se pastreaza astfel timp de 45 de minute la congelator. - Se incalzeste cuptorul la 180 g c. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. - Se pune zaharul pudra proaspat cernut pe o farfurie intinsa. - Se scoate aluatul de la congelator si se indeparteaza folia alimentara. - Se rup bucatele de aluat si se modeleaza cu palmele mici sfere cu diametrul de 2, 5 cm. - Bucatile de aluat se tapeteaza cu zahar pudra (in doua etape - astfel incat intreaga suprafata a micilor sfere sa fie acoperita cu zahar pudra). - Sferele modelate se aseaza in tava pregatita, la distanta unele de altele. - Se coc in cuptor timp de aproximativ 12 minute. In cuptor micile sfere isi vor modifica forma, luand aspectul unor prajiturele frumoase, pe a caror suprafata crapaturile realizate cu ajutorul zaharului pudra, deseneaza forme neregulate ce dau impresia unui aspect nins. Pana la etapa de modelare a aluatului, acesta din urma se pastreaza invelit in folia alimentara pentru copt. - Prajiturile coapte se lasa sa se raceaca putin in tava (in aceasta etapa ele sunt foarte moi insa treptat, pe masura ce se racesc, se intaresc) apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar (se desprind cu usurinta de hartia de copt cu ajutorul unei spatule).- Ciocolata se topeste in bain-marie si se lasa sa se raceasca. - Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, cacao, cafeaua instant, praful de copt, sarea (dupa ce am amestecat ingredientele cu o spatula, le-am cernut din nou prin sita). - Se mixeaza intr-un alt bol, (la viteza mica de mixare) untul si zaharul pudra, pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa. - Se adauga oul si se mixeaza compozitia (la o viteza superioara de mixare), pana compozitia obtinuta devine omogena. Se descreste apoi viteza de mixare. - Se adauga ciocolata topita si racita in prealabil. Se mixeaza ingredientele in continuare (la viteza mica de mixare) pana se obtine un amestec omogen, cremos. - Se adauga treptat amestecul de faina, cacao, cafea, praf de copt si sare pregatit anterior. Se continua mixarea (la viteza inferioara) pana cand amestecul este complet incorporat. - Se adauga laptele si se continua mixarea, pana la obtinerea unui amestec omogen. - Compozitia obtinuta se inveleste in 2-3 straturi de folie alimentara din plastic si se pastreaza astfel timp de 45 de minute la congelator. - Se incalzeste cuptorul la 180 g c. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. - Se pune zaharul pudra proaspat cernut pe o farfurie intinsa. - Se scoate aluatul de la congelator si se indeparteaza folia alimentara. - Se rup bucatele de aluat si se modeleaza cu palmele mici sfere cu diametrul de 2, 5 cm. - Bucatile de aluat se tapeteaza cu zahar pudra (in doua etape - astfel incat intreaga suprafata a micilor sfere sa fie acoperita cu zahar pudra). - Sferele modelate se aseaza in tava pregatita, la distanta unele de altele. - Se coc in cuptor timp de aproximativ 12 minute. In cuptor micile sfere isi vor modifica forma, luand aspectul unor prajiturele frumoase, pe a caror suprafata crapaturile realizate cu ajutorul zaharului pudra, deseneaza forme neregulate ce dau impresia unui aspect nins. Pana la etapa de modelare a aluatului, acesta din urma se pastreaza invelit in folia alimentara pentru copt. - Prajiturile coapte se lasa sa se raceaca putin in tava (in aceasta etapa ele sunt foarte moi insa treptat, pe masura ce se racesc, se intaresc) apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar (se desprind cu usurinta de hartia de copt cu ajutorul unei spatule). Reteta acestor prajituri apartine Marthei Stewart. Din ingredientele mentionate rezulta 18-20 de prajituri.