Detalii Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)
Am tocat marunt morcovele, ardeiul gras mai maricel, prazul intreg, 1 lingura de ulei si inima taiata cuburi ... Se calesc bine in oala sub presiune fara sa ii punem capacul .. si amestecind mereu ... Dupa citeva minute se adauga vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si se adauga si sucul de rosii eventual si putina apa dc e cazul sau supa .... Lichidul tb sa acopere carnea dar sa nu depaseasca nivelul maxim care poate fii pus in oala sub presiune. Se adauga putina sare ... Se pune capacul si sa lasa oala la foc mic sa fiarba 30-40 min de cind se ridica supapa.... Se stinge focul si se lasa sa cada singura supapa .. sa puteti deschida oala.. eu nu o racesc sub jet de apa caci in alea citeva minute pina scade nivelul aburilor in oala si pot scoate capacul se mai continua coacerea inauntru .... Fara capac de data asta se continua pe foc, se mai adaua sare dc e cazul si acum se pune piperul si foile de dafin ... se mai da un clocot si mincarica e gata ... Sosul scade mult si se ingroasa ... E bine dc nu ati pus prea mult lichid de la inceput ca dupa 20 min de fierbere sa stingeti focul, scoateti capacul si verificati nivelul lichidului ... apoi se spala bine capacul si mai ales gaura pr aburi se sterge de apa si se pune iar capacul si mai continuati fierberea alte 20 min de cind incepe sa fluiere ....
Am tocat marunt morcovele, ardeiul gras mai maricel, prazul intreg, 1 lingura de ulei si inima taiata cuburi ... Se calesc bine in oala sub presiune fara sa ii punem capacul .. si amestecind mereu ... Dupa citeva minute se adauga vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si se adauga si sucul de rosii eventual si putina apa dc e cazul sau supa .... Lichidul tb sa acopere carnea dar sa nu depaseasca nivelul maxim care poate fii pus in oala sub presiune. Se adauga putina sare ... Se pune capacul si sa lasa oala la foc mic sa fiarba 30-40 min de cind se ridica supapa.... Se stinge focul si se lasa sa cada singura supapa .. sa puteti deschida oala.. eu nu o racesc sub jet de apa caci in alea citeva minute pina scade nivelul aburilor in oala si pot scoate capacul se mai continua coacerea inauntru .... Fara capac de data asta se continua pe foc, se mai adaua sare dc e cazul si acum se pune piperul si foile de dafin ... se mai da un clocot si mincarica e gata ... Sosul scade mult si se ingroasa ... E bine dc nu ati pus prea mult lichid de la inceput ca dupa 20 min de fierbere sa stingeti focul, scoateti capacul si verificati nivelul lichidului ... apoi se spala bine capacul si mai ales gaura pr aburi se sterge de apa si se pune iar capacul si mai continuati fierberea alte 20 min de cind incepe sa fluiere ....