Detalii Vol-au-vent cu Galbiori
- Se lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. - Se intinde aluatul pe suprafata de lucru. Se pregatesc doua forme metalice identice, rotunde insa cu diametre diferite. - Se decupeaza aluatul cu ajutorul formei mari, rezultand un disc de aluat. - Se realizeaza apoi un decupaj de aluat identic (cu aceeasi forma). - Se decupeaza mijocul uneia dintre formele de aluat decupate anterior cu a doua forma metalica (cea care are diametrul mai mic, formandu-se astfel un inel de aluat al carui diametru exterior este identic cu cel al primei forme de aluat decupate). Se procedeaza identic pentru celelalte parti de aluat (din aluatul ramas se pot pregati saleuri). - Se bate oul intr-un bol cu un tel mic sau cu o furculita (eu trec oul de obicei printr-o sita deasa). - Se pensuleaza cu ou suprafata formelor decupate din aluat. - Se preincalzeste cuptorul la 180 grade c. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt sau cu o folie pentru copt. - Se aseaza formele de aluat decupate in tava (peste discurile decupate din aluat se aseaza inelele decupate din aluat astfel incat marginile sa se suprapuna). - Se coc in cuptor la 180 grade c, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 8 minute (pana dobandesc o culoare frumoasa aurie). - Cand aluatul este bine pregatit termic, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar. - Galbiorii se spala cu apa rece cu multa grija (sunt fragili si se rup usor). Se scurg de apa folosind servetele absorbante pentru bucatarie. - Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. - Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. - Ceapa se soteaza in uleiul de masline. Se adauga usturoiul taiat marunt. - Se adauga galbiorii (cei mai mari se taie in doua, cei mici se pastreaza intregi). Se amesteca usor pana ce apa lasata de ciuperci scade. - Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si piper. - Se adauga untul si se amesteca ingredientele in continuare pana cand ciupercile sunt bine preparate termic. - Se incalzesc formele pregatite din aluat de foietaj (daca este necesar se preseaza putin partea centrala astfel incat sa poata cuprinde umplutura). - Se vor umple formele din aluat cu umplutura pregatita. Optional compozitia poate sa contina (si) un sos cremos.- Se lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. - Se intinde aluatul pe suprafata de lucru. Se pregatesc doua forme metalice identice, rotunde insa cu diametre diferite. - Se decupeaza aluatul cu ajutorul formei mari, rezultand un disc de aluat. - Se realizeaza apoi un decupaj de aluat identic (cu aceeasi forma). - Se decupeaza mijocul uneia dintre formele de aluat decupate anterior cu a doua forma metalica (cea care are diametrul mai mic, formandu-se astfel un inel de aluat al carui diametru exterior este identic cu cel al primei forme de aluat decupate). Se procedeaza identic pentru celelalte parti de aluat (din aluatul ramas se pot pregati saleuri). - Se bate oul intr-un bol cu un tel mic sau cu o furculita (eu trec oul de obicei printr-o sita deasa). - Se pensuleaza cu ou suprafata formelor decupate din aluat. - Se preincalzeste cuptorul la 180 grade c. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt sau cu o folie pentru copt. - Se aseaza formele de aluat decupate in tava (peste discurile decupate din aluat se aseaza inelele decupate din aluat astfel incat marginile sa se suprapuna). - Se coc in cuptor la 180 grade c, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 8 minute (pana dobandesc o culoare frumoasa aurie). - Cand aluatul este bine pregatit termic, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar. - Galbiorii se spala cu apa rece cu multa grija (sunt fragili si se rup usor). Se scurg de apa folosind servetele absorbante pentru bucatarie. - Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. - Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. - Ceapa se soteaza in uleiul de masline. Se adauga usturoiul taiat marunt. - Se adauga galbiorii (cei mai mari se taie in doua, cei mici se pastreaza intregi). Se amesteca usor pana ce apa lasata de ciuperci scade. - Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si piper. - Se adauga untul si se amesteca ingredientele in continuare pana cand ciupercile sunt bine preparate termic. - Se incalzesc formele pregatite din aluat de foietaj (daca este necesar se preseaza putin partea centrala astfel incat sa poata cuprinde umplutura). - Se vor umple formele din aluat cu umplutura pregatita. Optional compozitia poate sa contina (si) un sos cremos.