Eu am cumparat carnea proaspata ca pentru umplutura de cirnati dar puteti sa o pregatiti singuri: 400 gr carne tocata, sare dupa gust si cca 50-60 ml vin alb sec, amestecati bine de tot, bateti carnea pina se incorporeaza vinul Bibilica dupa ce a fost spalata daca nu a fost curatata bine de pene trebuie sa o scufundati in apa clocotita citeva secunde (cit numarati pina la 10 sau 20) apoi o puteti curata usor de toate penele cu o penseta sau chiar si cu mina. o frecati cu putin malai si apoi o spalati bine. Pregatiti umplutura: - Daca aveti castane proaspate sau congelate cu coaja: le curatati cu un cutit de coaja maronie pina cind ajungeti la pielita care inconjoara pulpa, le rasturnati intr-o oala cu apa care fierbe si le lasati cca un minut, apoi le scoateti in strecuratoare si le curatati de pielita una cite una. - Daca aveti castane uscate le puneti la inmuiat cu o seara inainte se vor umfla si apoi le puteti curata pielita Castanele le puteti fierbe in apa cu frunza de dafin si le puneti intregi in umplutura de carne de cirnat sau le taiati in sferturi cu un cutit si le puneti crude in umplutura, se vor coace oricum cit timp sta bibilica la cuptor. Scoateti simburii de la curmale si le taiati in bucatele mici. Carnea de cirnat care este deja aromatizata si sarata o amestecati cu castanele si curmalele. Umpleti bibilica cu amestecul de carne, curmale si castane, inclusiv pe la git ca sa fie toata umpluta. Apoi coaseti pielea sau o prindeti cu ace de metal (cum am folosit eu) sau chiar cu scobitori. Ungeti pielea pasarii cu ulei (nu prea mult pentru ca este oricum o pasare grasa) si o asezati in tava impreuna cu cartofii pregatiti dupa cum va plac voua. Sau o coaceti in tava separat, singura. Pina cind se trumeneste bine de tot, din cind in cind cu o lingura sau chiar cu pensula de silicon ungeti bibilica cu zeama pe care o lasa in tava. Nu adaugati sare, umplutura din carne de carnat este deja destul de sarata. Cantitatea de castane si curmale este la alegerea voastra puteti pune mai multe sau mai putine, eu am pus vreo 15 din fiecare. Puteti adauga si migdale, fistic.

Eu am cumparat carnea proaspata ca pentru umplutura de cirnati dar puteti sa o pregatiti singuri: 400 gr carne tocata, sare dupa gust si cca 50-60 ml vin alb sec, amestecati bine de tot, bateti carnea pina se incorporeaza vinul Bibilica dupa ce a fost spalata daca nu a fost curatata bine de pene trebuie sa o scufundati in apa clocotita citeva secunde (cit numarati pina la 10 sau 20) apoi o puteti curata usor de toate penele cu o penseta sau chiar si cu mina. o frecati cu putin malai si apoi o spalati bine. Pregatiti umplutura: - Daca aveti castane proaspate sau congelate cu coaja: le curatati cu un cutit de coaja maronie pina cind ajungeti la pielita care inconjoara pulpa, le rasturnati intr-o oala cu apa care fierbe si le lasati cca un minut, apoi le scoateti in strecuratoare si le curatati de pielita una cite una. - Daca aveti castane uscate le puneti la inmuiat cu o seara inainte se vor umfla si apoi le puteti curata pielita Castanele le puteti fierbe in apa cu frunza de dafin si le puneti intregi in umplutura de carne de cirnat sau le taiati in sferturi cu un cutit si le puneti crude in umplutura, se vor coace oricum cit timp sta bibilica la cuptor. Scoateti simburii de la curmale si le taiati in bucatele mici. Carnea de cirnat care este deja aromatizata si sarata o amestecati cu castanele si curmalele. Umpleti bibilica cu amestecul de carne, curmale si castane, inclusiv pe la git ca sa fie toata umpluta. Apoi coaseti pielea sau o prindeti cu ace de metal (cum am folosit eu) sau chiar cu scobitori. Ungeti pielea pasarii cu ulei (nu prea mult pentru ca este oricum o pasare grasa) si o asezati in tava impreuna cu cartofii pregatiti dupa cum va plac voua. Sau o coaceti in tava separat, singura. Pina cind se trumeneste bine de tot, din cind in cind cu o lingura sau chiar cu pensula de silicon ungeti bibilica cu zeama pe care o lasa in tava. Nu adaugati sare, umplutura din carne de carnat este deja destul de sarata. Cantitatea de castane si curmale este la alegerea voastra puteti pune mai multe sau mai putine, eu am pus vreo 15 din fiecare. Puteti adauga si migdale, fistic.