Spalati quinoa cu apa fierbinte amestecand bine cu o furculita apoi strecurati. Puneti intr-o oala si urmati cantitatea de apa si timpul de fierbere de pe instructiunile pachetului (pe majoritatea pachetelor nu scrie dar aduceti la fierbere apa, acoperiti si mutati pe ochiul mic si focul la minim). Lasati apoi sa se raceasca luand capacul dupa 5 minute. Caliti ceapa, feniculul, morcovul si ardeii in tigaie cu unt la foc mic 15-18 minute. Adaugati usturoiul, ghimbirul, turmeric, cayenne, coriandru si Worcestershire. Mai lasati 1-2 minute apoi luati de pe foc. Cand quinoa este rece si amestecul de legume cel putin la temperatura camerei le puteti combina. Peste quinoa puneti legumele, branza, marar, ou, sare si piper iar in timp ce amestecati adaugati treptat pesmetul (depinde de umiditatea amestecului s-ar putea sa nu fie nevoie de tot). Cand sunt toate ingredientele bine incorporate acoperiti si lasati in frigider 20 de minute. Rupeti in bucati mici salata iceberg, spalati si uscati rucola. Intr-un bol amestecati uleiul de masline, sare, piper, miere si otetul balsamic. Puneti semintele de floarea soarelui si nuca intr-o tigaie si prajiti fara ulei 2-3 minute apoi lasati deoparte. Impartiti quinoa in 10 portii apoi formati burgeri si compactati bine acestea. Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei de masline si puneti 4 burgere (sau cate incap). Prajiti la foc mic 3-4 minute apoi introarceti-le cu grija cu ajutorul unei palete pe cealalta parte si mai prajiti 3-4 minute, adaugati cativa stropi de ulei daca este necesar. Cand acestea sunt gata amestecati salatele cu dressing, portionati apoi imprastiati nuca, seminte si bucati de rosii deasupra. Serviti cu burgeri si optional sos chili dulce (sweet chili sauce) sau extra branza razalita.

Spalati quinoa cu apa fierbinte amestecand bine cu o furculita apoi strecurati. Puneti intr-o oala si urmati cantitatea de apa si timpul de fierbere de pe instructiunile pachetului (pe majoritatea pachetelor nu scrie dar aduceti la fierbere apa, acoperiti si mutati pe ochiul mic si focul la minim). Lasati apoi sa se raceasca luand capacul dupa 5 minute. Caliti ceapa, feniculul, morcovul si ardeii in tigaie cu unt la foc mic 15-18 minute. Adaugati usturoiul, ghimbirul, turmeric, cayenne, coriandru si Worcestershire. Mai lasati 1-2 minute apoi luati de pe foc. Cand quinoa este rece si amestecul de legume cel putin la temperatura camerei le puteti combina. Peste quinoa puneti legumele, branza, marar, ou, sare si piper iar in timp ce amestecati adaugati treptat pesmetul (depinde de umiditatea amestecului s-ar putea sa nu fie nevoie de tot). Cand sunt toate ingredientele bine incorporate acoperiti si lasati in frigider 20 de minute. Rupeti in bucati mici salata iceberg, spalati si uscati rucola. Intr-un bol amestecati uleiul de masline, sare, piper, miere si otetul balsamic. Puneti semintele de floarea soarelui si nuca intr-o tigaie si prajiti fara ulei 2-3 minute apoi lasati deoparte. Impartiti quinoa in 10 portii apoi formati burgeri si compactati bine acestea. Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei de masline si puneti 4 burgere (sau cate incap). Prajiti la foc mic 3-4 minute apoi introarceti-le cu grija cu ajutorul unei palete pe cealalta parte si mai prajiti 3-4 minute, adaugati cativa stropi de ulei daca este necesar. Cand acestea sunt gata amestecati salatele cu dressing, portionati apoi imprastiati nuca, seminte si bucati de rosii deasupra. Serviti cu burgeri si optional sos chili dulce (sweet chili sauce) sau extra branza razalita. Imi plac foarte mult acesti burgeri. Sunt sanatosi, deliciosi si satiosi. Merg perfect cu o salata sau garnitura de legume coapte.