Detalii Tort `Mousse Au Chocolat`
Mod preparare blat: Nucile se zdrobesc cu un sucitor. Atentie: Acestea nu se zdrobesc fin se lasa bucatele si mai mici si mai mari in cat sa se simta in blat. Nucile zdrobite se amesteca cu 70 gr zahar pudra si cacaua. Albusurile se bat spuma cu sarea si cu restul de zahar pudra. Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga amestecul de nuci si romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn. o forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit. Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul va crescute pana la jumatatea tavi, nu va speriati ca nu o sa va incapa si cele trei creme. In momentul in care se pune mousse-ul de ciocolata alba, blatul se va lasa putina, dupa care treptat se va lasa la adaugarea fiecaui mousse. Intre timp se prepara mousses Mod preparare mousse de ciocolata alba: Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme. Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte: Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba. La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema. Mod preparare mousse de ciocolata amara: Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema.
Mod preparare blat: Nucile se zdrobesc cu un sucitor. Atentie: Acestea nu se zdrobesc fin se lasa bucatele si mai mici si mai mari in cat sa se simta in blat. Nucile zdrobite se amesteca cu 70 gr zahar pudra si cacaua. Albusurile se bat spuma cu sarea si cu restul de zahar pudra. Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga amestecul de nuci si romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn. o forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit. Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul va crescute pana la jumatatea tavi, nu va speriati ca nu o sa va incapa si cele trei creme. In momentul in care se pune mousse-ul de ciocolata alba, blatul se va lasa putina, dupa care treptat se va lasa la adaugarea fiecaui mousse. Intre timp se prepara mousses Mod preparare mousse de ciocolata alba: Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme. Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte: Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba. La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema. Mod preparare mousse de ciocolata amara: Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema. * Mentiune: In total avem nevoie de 1000 ml frisca lichida. Se opreste 375 ml (125x3) frisca lichida pentru a se dizolva ciocolata, iar restul se bate si imparte in functie de mousse, mai mult la crema cu ciocolata alba si mai putin la celelalte doua. Deasupra ultimei creme se rade ciocolata, dupa care tortul se da la rece pana a doua zi. a doua zi se da usor jos forma detasabila. Se serveste taiat in bucatele potrivite. Pofta buna!!!