Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: smantana, untul topit si racorit, faina cernuta, sarea, ouale si la sfarsit, lapele caldut in care ati dizolvat drojdia alifiata cu zahar. Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru uns cu putin ulei si portionati in mai multe bucati. Rotunjiti-le si ungeti aluatul in partea de sus cu foarte putin ulei pentru a preveni uscarea lui. Intindeti pe rand cate o foaie rotunda, de circa 3-4 mm grosime, impartiti in triunghiuri si puneti cate 1 lingurita de gem la baza (in partea mai lata). Rulati spre varful triunghiului si transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati la crescut pentru 25- 30 min, in loc cald sau pana ce cornurile si-au dublat volumul. Ungeti cu galbenus batut cu lapte. Dati la cuptorul preancalzit si coaceti la 185 grade pana ce sunt facute si frumos rumenite. Serviti caldute, simple sau pudrate cu zahar praf. Puteti alatura o cana de lapte, iaurt, sana sau un ceai fierbinte. Nu se intaresc si raman pufoase mai multe zile. Cornurile reci pot fi congelate, iar pentru servire se pot pune direct la microunde, pentru 1 min.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: smantana, untul topit si racorit, faina cernuta, sarea, ouale si la sfarsit, lapele caldut in care ati dizolvat drojdia alifiata cu zahar. Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru uns cu putin ulei si portionati in mai multe bucati. Rotunjiti-le si ungeti aluatul in partea de sus cu foarte putin ulei pentru a preveni uscarea lui. Intindeti pe rand cate o foaie rotunda, de circa 3-4 mm grosime, impartiti in triunghiuri si puneti cate 1 lingurita de gem la baza (in partea mai lata). Rulati spre varful triunghiului si transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati la crescut pentru 25- 30 min, in loc cald sau pana ce cornurile si-au dublat volumul. Ungeti cu galbenus batut cu lapte. Dati la cuptorul preancalzit si coaceti la 185 grade pana ce sunt facute si frumos rumenite. Serviti caldute, simple sau pudrate cu zahar praf. Puteti alatura o cana de lapte, iaurt, sana sau un ceai fierbinte. Nu se intaresc si raman pufoase mai multe zile. Cornurile reci pot fi congelate, iar pentru servire se pot pune direct la microunde, pentru 1 min.