Conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place, deci la alegere: - se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ... - se fierbe la aburi - se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit) - se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida ) Separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea).. Din conopida salvati deoparte citeva buchetele (ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos ) Peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima Se fierb pastele (in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul (sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida ....

Conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place, deci la alegere: - se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ... - se fierbe la aburi - se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit) - se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida ) Separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea).. Din conopida salvati deoparte citeva buchetele (ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos ) Peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima Se fierb pastele (in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul (sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida .... note: * atentie la sare dc brinza care urmeaza sa fie folosita e sarata * tipuri de brinza : gorgonzola, brie, fontina, emmenthal sau orice fel de brinza elvetiana, cascaval sau brinza topita ...etc caci altceva nu mai imi trece prin minte