Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.

Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.

Intr-un vas pune faina.

Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.

Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.

Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.

Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.

Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.

Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).

Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.

Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.